Illustrasjonsbilde

Teknofil Robot tegner mennesker

Illustrasjonsbilde

Robot tegner mennesker

Tar maskinene over kunsten?

Hvis du har tenkt deg til CeBIT-messen i Hanover neste måned, kan du sjekke ut denne kunstneriske roboten. På samme måte som gatekunstnere, tegner Fraunhofer-roboten mennesker som sitter i ro foran den.

Fraunhofer tar en god titt på sin menneskelige modell via et innebygd kamera, før den tar i bruk en blyant for å fullføre et portrett på rundt ti minutter. Ved hjelp av avansert programvare skiller roboten mellom kontraster i bildet og overfører disse til bevegelser i armen sin.

Bilde av den faktiske roboten i aksjon
Bilde av den faktiske roboten i aksjon

Flere utfordringer

Ifølge teamet bak roboten var den største utfordringen å justere formelen for bildebehandling slik at roboten kunne overse små rynker, men fremdeles få med øynene. I tillegg var det vanskelig å få den til å produsere noe som likner på et portrett tegnet for menneskehånd.

– Med denne installasjonen har vi skapt en bro mellom kunst, vitenskap og teknologi, sier Martina Richter, en av forskerne bak prosjektet. Hun fortsetter:

– Vi har lagt stor vekt på det kunstneriske utseende til bildene, men på den annen side har vi også utstyrt roboten med et automatisk system som får den til å gjennomføre alle stegene selv.

Bare en hobby

Tegningen er bare en hobby for Fraunhofer-roboten, ettersom den til daglig jobber med å analysere hvor gode ulike materialer er til å reflektere lys. Dette hjelper arbeidet med å lage reflekser som er best egnet til å for eksempel beskytte barn i trafikken.

Om dette betyr slutten for menneskelige portrettegnere, gjenstår å se. CeBIT 2012 finner sted mellom 6. og 10. mars.

(Kilde: TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen