Robot hopper 9 meter opp i lufta

Teknofil Robot hopper 9 meter opp i lufta

Robot hopper 9 meter opp i lufta

Klarer å sprette opp på hustak.

Roboter klarer det meste. Denne roboten heter "Sand Flea" (sandloppe) – og som navner tilsier er den svært dyktig til å hoppe høyt. Veldig høyt.

Sand Flea klarer nemlig å hoppe opptil ni meter i høyden, og klarer å komme seg opp på tak uten problemer. Roboten er i stand til å gjennomføre 25 runder med ekstremhopping før den trenger påfyll av drivstoff.

Gammel kjenning

Sand Flea begynte utviklingen for flere år siden, og i 2009 ble den vist frem under navnet "Precision Urban Hopper Robot". Da ble den utviklet av Sandia National Laboratories, men samme året overleverte selskapet roboten til Boston Dynamics.

Boston Dynamics er ikke et ukjent navn i robotverdenen, og vi har tidligere presentert deres roboter Petman og Cheetah her på Teknofil.

Militæroperasjoner

Sand Flea benytter seg av et CO2-drevet stempel på undersiden som skyter roboten opp i lufta. Roboten har i tillegg et gyroskopisk stabiliseringssystem som gjør at den får til mer kontrollerte landinger. I tillegg sørger dette systemet for at roboten holder seg nogenlunde stabil i lufta, slik at den kan filme brukbare videoer.

Sand Flea skal etter hvert bli brukt i militære operasjoner, men den kan også brukes av politiet, søkemannskaper og utforskning av andre planeter. Se videoen av roboten i aksjon på YouTube:


(Kilde: IEEE Spectrum)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen