Robot tilbyr en hjelpende hånd på kjøkkenet

Teknofil Robot hjelper til på kjøkkenet

Robot tilbyr en hjelpende hånd på kjøkkenet

Gjenkjenner og plukker opp objekter på egenhånd.

Roboter som er hjelpsomme på kjøkkenet er alltid gledelig å videreformidle. Sist ute på denne lovende fronten er en robotarm fra det tyske selskapet KUKA Robotics.

LWR +4 er navnet på en ny robotarm som skal være såpass smart og observant at den gjenkjenner og skiller forskjellige objekter fra hverandre og kan flytte og røre på dem ved hjelp av en presisjon som er på menneskelig nivå.

Se armen i aksjon:


Lettvekter

LWR +4 er en robot i det som blir kalt lettvekterklassen, og veier 16 kg. Armen har syv akser og kan løfte maksimalt syv kg.

Bevegelsene er temmelig like en menneskelig arm, og armen kan også bli kontrollert manuelt over en bevegelseskontrollert overflate eller ved hjelp av kommander på det enklere brukergrensesnittet.

Høyteknologisk kamera

Robotarmen er utstyrt med et høyteknologisk kamera, og benytter seg av vektorfelter og invers kinematikk for å forsikre seg om at den velger riktig objekt hver gang.

Man kan tenke seg at en robotarm som LWR +4 kan være til stor hjelp til for eksempel eldre, hjemmeværende personer som har problemer med å løfte tyngre objekter eller liknende.

Litt ekstra hjelp på kjøkkenet er uansett ikke å forakte, og det skal bli spennende å følge med på utviklingen innen robotteknologi fremover.

(Kilder: AZoRobotics, Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen