Her blir den flyvende roboten Robo Raven angrepet av en hauk.

Robot-fuglen som lurer selv vanlige fugler

Forskerne jublet da skapningen deres ble angrep av en hauk.

Amerikanske forskere har klart å lage en fugl som kan flakse og fly rundt, akkurat som en vanlig fugl. Bevegelsene til robotfuglen var til og med så naturlige at en forbipasserende hauk forvekslet den med et enkelt måltid.

Ny robot-barriere

Her på Teknofil er ikke roboter noe nytt. Vi har sett alt fra skremmende hunderoboter som kan kaste betongblokker til banale menneskelignende roboter som lager agurksalat.

Men, det er én skapning i naturen forskere har hatt problemer å gjenskape i robotform: Fuglene. Måten de flyr og beveger seg på er svært vanskelig å gjenskape med metall og motorer, og det største hinderet er vekten. 

Nå har imidlertid professor Satyandra Gupta og hans team ved universitet i Maryland, USA, klart å lage en skikkelig robotfugl. De kaller skapningen Robo Raven, og prosjektet har tatt over åtte år å fullføre. 

Kan gjøre alt en fugl kan

Robo Raven flyr rundt ved å flakse på sine lettvektvinger, og både vinger og halen kan kontrolleres individuelt. Forskerne har programmert den til å gjøre alt fra å fly og flakse på helt vanlig vis, til å gjøre mer avanserte manøvrer, slik som stup og salto. 

— Dette er bare begynnelsen, forteller en av studentene som har jobbet med prosjektet,  Luke Roberts, som ser for seg at Robo Raven kommer til å kunne utføre alt det en vanlig fugl kan. 

Se video av Robo Raven i aksjon nedenfor, hvor den blant annet blir angrepet av en hauk, til latter og jubel fra skaperne: 

 

Vi har kanskje ikke en fullverdig robothverdag enda, men hvordan tror du fremtiden vil bli? Vi har en idé: 
Slik kan din robotframtid bli

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen