Robocop spiller fotball

Mens Ronaldo og resten av den menneskelige fotballeliten kjemper om verdensmestertittelen i Berlin, utspiller det seg et mesterskap med en betydelig høyere nerdefaktor i en annen tysk by, Bremen. Her arrangeres nemlig Robocup for tiende år på rad.

Robocup er enkelt og greit fotball-VM for roboter. Hele 400 lag, fra 36 forskjellige land deltar i mesterskapet, som har en rekke forskjellige ligaer. Blant annet er det en liga for firbente roboter, og en annen for den mer menneskelignende typen, som går på to ben.

Også to av kommentatorene er roboter. Disse har fått navnene Sango og Ami, og har vidt forskjellige personligheter. Sango er rolig og saklig, mens Ami er mer følelsesladet, og virkelig lager rabalder når et lag scorer.

Vil slå Brasil i 2050
I følge Robocups egne hjemmesider er det endelige målet å lage roboter i full størrelse, som er i stand til å slå de menneskelige VM-vinnerne innen 2050.

Selv om mesterskapet både har stort publikum og er moro å se på, er det ikke underholdning som er drivkraften bak prosjektet. Forskere har nemlig lenge prøvd å utvikle roboter som kan gjøre det samme som mennesker, og har funnet ut at fotball er en ypperlig øvelse for å finpusse mange av de menneskelige egenskapene.

I år er det et lag fra Japan som er favoritter til å vinne klassen for de tobeinte lagene, mens det forventes at Tyskland tar seieren for firbeinte maskiner. Mesterskapet varer frem til 18. juni.

Robocups nettsider finner du resultater fra kampene og annen relevant informasjon om mesterskapet.

(Kilder: Robocup, BBC, Ubergizmo)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen