Robert Meyer Kunsthøgskole legges ned

Alternativ tekst mangler

Robert Meyer Kunsthøgskole legger ned driften etter drøyt syv år med fotoutdanning. Det har ikke lyktes Akam å komme i kontakt med skolens ledelse eller faglig ansvarlig Robert Meyer, men det er klart at samtaler med Norges Kreative Fagskole i regi av MI har ikke ført frem. Fusjon eller eierskifte er dermed ikke lenger aktuelt, og skolen er derfor å anse som konkurs, i det minste delvis som en følge av at det kun er 22 påmeldte studenter for neste studieår.

Robert Meyer, skolens grunnlegger, tar nedleggelsen tungt, men lover etter beste evne å hjelpe de elevene som nå blir stående uten studietilbud. Hvordan slik hjelp vil skje er noe uvisst, men det er muligheter for at et opplegg vil bli organisert slik at de av skolens elever som skulle ha avsluttet utdanningen nå til våren får fullført sin utdanning.

Studiet på Robert Meyer Kunsthøgskole har vært berettiget til støtte fra Lånekassen, men det er usikkert hva som vil skje med elevene som nå har betalt for en utdanning som de ikke vil kunne fullføre. "Vi har ikke klart å få kontakt med skolens ledelse etter at vi ble klar over situasjonen, men det vil ikke bli utbetalt ytterligere støtte før et godkjent utdanningsopplegg foreligger" sier Wenche Merli hos Lånakessen. "Ved endring av studieretning eller studiested vil man normalt ha mulighet til å få støtte et ekstra år, men det er klart at situasjonen for skolens elever er bekymringsfull" fortsetter hun.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen