Test

Rivalisering bak ormerush?

  • Endret
Den siste uken har det vært en stor økning i antall oppdagede ormer. Det har blitt oppdaget 8 nye varianter av ormen Beagle, 3 varianter av ormen Netsky siden den 27. februar og 2 varianter av ormen MyDoom de siste 2 dagene.

”Ormkrigen” som tydeligvis startet forrige fredag viser ingen tegn til å roe seg. Bare på den fredagen måtte antivirusselskapet Norman sende ut flere oppdateringer til sine brukere.

De siste variantene som har blitt oppdaget av ormene er, MyDoom.H, Netsky.F og Beagle.K. Det ble oppdaget en ny variant av alle ormene 3. mars. Av ormen Beagle har det kommet en ny variant daglig med unntak av 29. februar da det kom 2.

Flere av antivirusselskapene antyder at det foregår en rivalisering mellom de som lager ormene. Selskapene er ikke sikre på om det er enkelt personer som står bak, eller om det er grupper.

Disse misstankene har blitt forsterket av meldinger som kommer med ormene. Beagle.J som kom på tirsdag inneholdt tekster som var ment å hetse den som lager Netsky ormene. Dermed svarer Netsky.f med ”Bagle--you are a looser

Tidligere har det vært observert tilsvarende ormer som har gått frem og tilbake. Detter er første gangen det har skjedd i den skalaen som nå skjer. Ingenting tyder på at dette kommer til å ende med det første.

Les mer hos informationweek.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen