(Bilde: Montasje: Kodak/Google/Apple//iStock)

Rivaler vil spleise på Kodaks patenter

Google og Apple samarbeider om bud på over 2,8 milliarder kroner.

I sommer kom Kodak med nyheten om at de vil selge 1100 fotorelaterte patenter til høystbydende. Både Google og Apple har vært interessert i dette og har tidligere kommet med bud på flere hundre millioner dollar, men det har ennå ikke blitt noe salg. Kodak selv ville i utgangspunktet ha 2,6 milliarder dollar - eller omtrent 14,6 milliarder norske kroner - for sine patenter.

Les også: Kodak låner 4,5 milliarder

Bloomberg melder nå at de to it-gigantene Google og Apple slår seg sammen for å kunne by mer på Kodaks utvinninger. Selskapene som ellers er erkerivaler hva gjelder operativsystemer på mobil, har inntil nå forsøkt å sikre seg patentene fra hverandre. I stedet for at budene vokser som en konsekvens av dette, kommer heller prisøkningen som et resultat av et samarbeid mellom konkurrentene. Budet er på 500 millioner dollar, eller omtrent 2,8 milliarder norske kroner.

Patentene det er snakk om dreier seg blant annet om behandling og lagring av bilder på smarttelefoner og tablets. Dette er altså ingen kjerneteknologi i mobiler, men kan bli viktige til diverse funksjoner.

Måtene partene kan tjene penger på å punge ut slike beløp er ved å ta betalt for at konkurrerende produsenter benytter seg av oppkjøpte patenter. Tanken er altså å legge penger i lommen på konkurrenter for å få bruke deres oppfinnelser, heller enn å utvikle sine egne.

Opprinnelig mente Apple at noen av Kodaks patenter tilhørte dem, men i juli i år kom dommeravgjørelsen som gjorde Kodak til eneeier. Nå kan endelig patentene bli Apple sine. Kodak selv satser på å ha rettet opp økonomien innen sommeren neste år.

Les også: Adobe legger til støtte for 20 nye kameraer

Kilde: Bloomberg.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen