Rivalene skal kjempe

Asus og Intel skal den 28-29. november arrangere en liten konkurranse i overklokking, som delvis vil finne sted i Sverige og via direktesendinger fra Nederland. Mens et lag fra henholdsvis Sverige og Finland skal overklokke under datafesten Dreamhack Winter, vil et lag fra Nederland være på plass under messen Het Multimedia Event i Utrecht, Nederland. Ble du også litt forvirret?

Dreamhack 2006
Dreamhack 2006

På mange måter er dette en vanlig konkurranse i overklokking. Tre lag skal kjempe mot hverandre, med de samme komponentene. Den store forskjellen er at ett av lagene befinner seg 600 km fra det andre. Mens de skandinaviske deltagerne er på plass i Sverige, vil det hollandske laget jobbe under en messe i Nederland. Det hele skal også sendes direkte via en videostrøm på Internett.

Det hele arrangeres rundt lanseringen av den nye 45 nm-prosessoren i Nehalem-familien, en prosessor som fikk god omtale her på Hardware.no. Det er modellen Core i7 965 Extreme Edition som vil bli benyttet, sammen med hovedkortene Asus Rampage II Extreme eller ASUS P6T, og skjermkortene GTX 280 eller AMD Radeon HD 4870 X2. Det er med andre ord valgt komponenter fra øverste hylle, så det kan bli spennende og se hvilke resultater som måtte komme ut mot slutten av denne måneden.

Hvilke grener det skal kjempes i, har vi ikke lyktes å finne frem til.

Lagene blir som følger:
Sverige: Kinc (Markus Hultin) og Crotale (Robert Kihlberg)
Finland: Sampsa (Sampsa Kurri) og Ville Suvanto
Nederland: Extera (Mark van Velthoven), Oldscarface (Roger Kortenhoeven) og Viss (Bart Peters)

Hvordan disse lagene har blitt valgt ut er vi ikke kjent med, men det hele virker litt isolert. Vi stiller oss faktisk litt spørrende til hvorfor opptil flere av deltagerne har sterke bånd knyttet til arrangørene, enkelte er til og med ansatte. En konkurranse er det riktig nok, og at overklokkerne er i verdensklasse skal det ikke sies noe på.

(Kilde: Pressemelding, Asus)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen