Rivalene frykter ikke Android

Rivalene frykter ikke Android

Mandag lanserte Google sin mobilsatsning, som baserer seg på en helt annen åpenhet enn det mobilbransjen har vært vant til. Selskapet og de andre 33 deltagerne i Open Handset Alliance går med sin Android-plattform rett i strupen på systemer fra Symbian, Microsoft, Apple og Palm. Rivalene frykter imidlertid ikke den nye plattformen, skriver Reuters.

Les også:

- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Velg operativsystem selv
- Google vil bli mobiloperatør

Ingen trussel

Det er imidlertid et delt bilde blant rivalene. Noen ser på satsningen som noe positivt, mens andre mener det ikke hadde vært på langt nær så interessant dersom ikke Google hadde vært med.

- Dersom ikke Google var involvert hadde mobilindustrien bare gjespet og rullet seg rundt for å sove videre, kommenterer John Forsyth hos Symbian.

- Vi har holdt på med dette i ni år og har sannsynligvis sett et dusin nye plattformer komme og angripe oss. Vi tar dette seriøst, men det er vi som har de virkelige mobilene, de virkelige plattformene og et enormt volum etter alle disse årene, fortsetter Forsyth.

Nokia eier hele 48 prosent av Symbian og er ikke blant de 34 selskapene som har startet Open Handset Alliance.

- Vi ser ikke på dette som en trussel, sa en talsmann for Nokia til Reuters.

Flere meninger

Sony Ericsson, som heller ikke er en del av alliansen, eier halvparten av den rivaliserende plattformen UIQ. En talskvinne for UIQ forteller at de er glade for at den nye plattformen er på vei og tror det er positivt for industrien med flere plattformer.

Motorola, som er en del av det store koalisjonen bak Open Handset Alliance, eier imidlertid den andre halvdelen av UIQ og det kan bli spennende å se hvordan dette selskapet kommer til å prioritere fremover.

Microsoft, som har blitt slått grundig på internett av nettopp Google, ser heller ikke på den nye satsningen som noen trussel.

- Det høres ut som om de har fått med seg en hel haug med folk for å bygge en telefon og det er noe vi har gjort i fem år nå. Jeg skjønner ikke helt hvilket inntrykk de skal få, sier Scott Horn i Microsoft.

Analytikere med tro på Google

Analytikere hevder Android er såpass store at det er viktig å ikke overse dem.

- Når Google entrer et hvilket som helst marked er det viktig, uansett hvordan de gjør det. De er for store til at det er mulig å overse dem, sa analytiker Shaun Collins hos CSS Insight.

Det viktigste er imidlertid at plattformen får støtte og at mobiltelefonene blir spennende nok.

- Potensialet er der for at dette endrer hele markedet, men det gjenstår å se. Dette er et sett med verktøy som er nødt til å bli brukt til noe, sier analytiker Greg Sterling i Opus Research til Reuters.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen