Rist løs med Samsung

I januar skrev vi om en forekommende modell fra Samsung med bevegelsesgjenkjenning. Nå har endelig SCH-S310 sett dagens lys i Korea. Mobiltelefonens menyer og programvare har blitt spesielt tilpasset for å brukes sammen med den integrerte bevegelses-sensoren.

Ved å bevege mobiltelefonen rundt i luften vil en akselerasjonsmåler kalkulere nøyaktige posisjoner i et tredimensjonalt rom. Den utfører så kommandoer basert på disse beregningene. Dette kan være alt fra å gå til neste låt på mp3-lista til å skrive et bestemt tall på telefonen.

Mobiltelefonen kan også programmeres til å gjenkjenne vanlige bevegelser. For eksempel kan det å riste telefonen to ganger bety å avslutte en samtale eller slette uønskede meldinger.

Men Samsung stopper ikke der. Bevegelsesdetektoren kan også brukes til å lage egne trommerytmer. Hver bevegelse du gjør med telefonen har sitt eget riff og lydklipp. Du kan velge mellom 435 typer av musikk fra 30 forskjellige instrumenter og riste telefonen for å kontrollere rytmen.

Den nye teknologien har åpnet for en rekke nye muligheter i spill. Mange av spillene vil da kontrolleres ved hjelp av bevegelser i stedet for tastetrykk. For eksempel kan man styre spillet ved å bevege mobilen opp, ned, til høyre eller til venstre.

Samsung har også utviklet flere andre funksjoner basert på bevegelsesgjenkjenning som skal innføres i kommende modeller. Mobilen skal blant annet kunne merke endringer i kroppsbevegelser og komme med tips om helse og kosthold.

Samsung er langt i fra alene om å interessere seg for bevegelsesgjenkjenning. Nokias 3220 som dukket opp i fjor hadde integrerte bevegelsessensorer i dekslene, og flere andre produsenter har også laget spill der man styrer ved å bevege telefonens kameralinse.

SCH-S310 er bygd for bruk i CDMA-baserte mobilnett, så det er dessverre ingen mulighet for at vi kommer til å se den her i nord. Mobiltelefonen har forøvrig også et 1,3 megapiksel kamera, GPS, music-on-demand, mp3-spiller og en innebygd magnetisk sensor som fungerer som kompass.

(Kilder: Samsung, MobileMag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen