Rist liv i mobilen

Utdrag fra patentsøknaden.
Utdrag fra patentsøknaden.

Mobiltelefonens akilleshæl er batteriet. Allverdens HSDPA-støtte og mobil-TV hjelper ikke så lenge batteriet er flatt. Det finnes imidlertid alternativer til dagens batteriteknologi.

Kinetisk energi
Oppfinneren Thomas H. Lee har søkt om patent på en metode å gi mobiltelefoner strøm ved hjelp av kinetisk energi. På norsk betyr dette at telefonen vil lage strøm når den er i bevegelse, slik at du kan riste den litt når du trenger mer strøm. Telefonen vil også lade seg opp når du er ute og går.

Det har allerede blitt presentert designkonsepter med mobiltelefoner som går på denne typen energi. Dette skal imidlertid være første gangen det er søkt om et patent som eliminerer batteriladeren på mobiltelefonen.

I patentet blir det også beskrevet hvordan metoden kan brukes med andre produkter som fjernkontroller og PDA-er.

30 sekunder risting
Det finnes allerede noen dingser som bruker kinetisk energi for å lade batteriene sine. Seiko har lenge laget et armbåndsur som bare trenger å være i bevegelse for å fungere, og Everlites Kinetic Torch-lommelykt kan lyse en time etter 30 sekunders risting.

Når vi eventuelt kan forvente å se mobiltelefoner som går på kinetisk energi er usikkert. Det er altså ingen grunn til å kaste mobilladeren riktig enda.

(Kilde: Mad4mobilephones.com, Gizmodo.com)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen