Test

Rise and shine

Testresultater

LG KE970 Shine

Positive ting God design, god musikkspiller, bra kamera, Edge.
Negative ting Mangler FM-radio, litt trege menyer, samler fingermerker.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

LG KE970 Shine

Positive ting God design, god musikkspiller, bra kamera, Edge.
Negative ting Mangler FM-radio, litt trege menyer, samler fingermerker.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
LG KE970 har i tillegg til modellbetegnelsen fått det mer poetiske navnet ”Shine”. Navnet beskriver da også telefonen på en grei måte. Det meste av fronten er dekket av et speil, mens resten av telefonen er i skinnende blankt børstet stål. Så leveres den også med pusseskinn som kan festes til mobilen.

I størrelse er telefonen litt større enn KG 800 (Chocolate). Den fremstår like vel som liten og tynn. Skine åpnes ved at skjermdelen slides opp så tastaturet kommer til syne. LG har plassert samtaletastene (svar/bryt) og slettetasten (Clear) sammen med det alfanumeriske 3x4-tastaturet. Det gjør at du får god avstand mellom tastene 1-2-3 og telefonens toppdeksel. Dermed unngår du at tastaturet føles trangt når du skriver SMS.

Tastene er ellers av den typen som er frest ut i en tynn metallplate. De er vanskelig å kjenne fra hverandre, men store nok til at du like vel bør treffe rett når du taster. Responsen er presis og god. 

Navigasjonsvalse
Under skjermen sitter en liten valse som du kan rulle på for å komme opp eller ned i menyene. Du kan også bla opp eller ned ved å trykke på sidene av valsen. Velge gjør du ved å trykke valsen inn, eller ved å taste tallet som samsvarer med menyvalget (raskere).

I tillegg til dette har du ytterligere to navigasjonsknapper, en på hver side av navigasjonsvalsen. På høyre side av telefonen er det snarveitaster til betjening av kamera og musikk, samt volumregulering. På venstre side er det ingen taster i det hele tatt.

På toppen av telefonen sitter en knapp som løser ut batteridekselet, og noe som ser ut som en tast, men som ikke er det. 

Mediespiller
På siden av mobiltelefonen sitter også tilkoblingspluggen, som er den samme enten du vil lade mobiltelefonen, koble til hodetelefoner eller overføre filer til/fra en datamaskin (USB-kabel følger med). Det er to ulemper med denne løsningen; du kan ikke lade telefonen mens du hører musikk i hodetelefonene, og når du setter i hodetelefonene kommer dekselet som skal beskytte kontakten i veien for volumtastene. Det sitter riktig nok en egen volumkontroll på ledningen til hodesettet, men like vel.

Til hodesettet kan du også bruke dine egne hodetelefoner, som du kobler til på toppen av fjernkontrollen på ledningen. Her sitter også mikrofonen, så du kan føre en mobilsamtale med hodetelefonene på.

Musikkspilleren i LG Shine er bedre enn på selskapets tidligere modeller. Blant annet har den ikke lenger noe problem med å finne og spille musikk som ligger på minnekortet. Du har også en rekke innstillinger for tilpasning av lydbildet, og betjeningen av disse innstillingene er svært enkel. Du hører også umiddelbart det nye lydbildet, slik at du kan sammenligne og finne den innstillingen du liker best.

Navigasjonen i telefonen er også svært enkel. Trykker du vestre på valsen går du direkte til kontaktlisten. Rull opp for meldinger, eller ned for profilendring (lydløs, vibrerende, utendørs eller generell). Trykker du til høyre kommer dine egne favoritter opp som en liste og du kan rulle deg frem til funksjonen du ønsker.

Menyene fungerer bra. Hjulet kunne muligens hatt en litt raskere utveksling, for vi opplever at det kan bli mye rulling om vi vil et stykke ned i listene.

Mens oppstart av kamera går nokså fort, så er ikke menyene generelt særlig raske. 

Programmer
Programmene i telefonen er holdt til de vanlige klokke, kalender og omregningsverktøyene, i tillegg til et par spill. Spillene er en slags ”bubble breaker” der du samler fortballer etter farge. I tillegg kommer et spill der du velger fiskeutstyr og agn tilpasset fiske du er ute etter. La oss si det sånn – vi ble ikke akkurat fanget av noen av disse spillene. Sistnevnte spill har for øvrig en hjelpemeny på 22 sider.

Du kan gjøre en del for å endre layouten i menyene, bytte bakgrunnsbilde osv. Du kan også få tallene i skjermbildet til å fremstå på ulike måter, for eksempel som tegnet med fargeblyant.

Skjermen på telefonen ligger under den speilblanke flaten, men er godt leselig når bakgrunnsbelysningen tennes. Oppløsningen er på 240x320 punkter med 256.000 farger.

Kameraet er sertifisert av Schneider-Kreuznach og er utstyrt med både fotolys og autofokus. Så er også bildekvaliteten bra sammenlignet med en del andre mobilkameraer i 2 megapiksler-klassen. 

Minne
Telefonen har romslig internminne (50 MB), og det er reservert plass til 300 tekstmeldinger og 1000 kontaktoppføringer. Men skal du bruke telefonen som MP3-spiller trenger du mer plass. Hvor mye musikk, bilder, spill eller javaprogrammer du vil ha på Shine er egentlig opp til deg, ettersom du må kjøpe et ekstra minnekort for å få fullt utbytte av apparatet (Transflash).

Shine har e-postleser og et eget program som lar deg se de fleste standardfiler. Den har også Bluetooth for filoverføring eller tilkobling til eksterne enheter.

Det vi savner mest på denne modellen er muligheten for å kjøre trådløs stereolyd (A2DP). Dessuten hadde en FM-radio vært fint. Vårt testeksemplar er ikke helt klar for butikk, og vi lar det derfor passere at de norske menyene fremdeles har noen svenske innslag.

Shine er en telefon du kjøper med hjertet. Er du bare ute etter en mobiltelefon med gode spesifikasjoner finnes det rimeligere alternativer. Men de skinner kanskje ikke like fint.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen