RISC-software på IA-64/Xeon

Transitive er et ganske nytt selskap, men har allerede høstet en partneravtale med Intel. Grunnen til at dette selskapet er såpass interessant for en gigant som Intel er foretningsideen: utvikle programvare som gjør at kunder kan kjøre RISC-kode på Intel-arkitektur.

Målet er at man skal kunne ta applikasjoner som kjører på Sun Sparc, HP PA-RISC, HP Alpha, IBM Power eller SGI MIPS og legge dette rett over på Itanium eller Xeon ved hjelp av et tynt emuleringslag som oversetter systemkallene til IA-64/x86-64-instruksjonssett.

Intel har tydeligvis store ambisjoner med samarbeidet og sa denne uken at kunder vil kunne kjøre sine applikasjoner med høyere ytelse enn tidligere. På generell basis er emulering noe beryktet som en flaskehals og Intel har her absolutt noe å bevise.

Det er foreløpig ikke bekreftet når denne emuleringsapplikasjonen skal være ferdigstilt. Siden man snakker om å støtte både Xeon og Itanium, kan lanseringstidspunktet være lagt til neste år når Itanium og Xeon trolig legges over på samme sokkeltype.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen