Ringetoner utkonkurrerer CD-singler

Polyfoniske ringetoner har økt utvalget av ringetoner som også omfatter kjente pop-låter. Ifølge bransjeorganisasjonen Mobile Data Association (MDA), ble det i fjor omsatt ringetoner for 560 millioner kroner i Storbritannia. I år ventes omsetningen å passere 900 millioner.

Akkurat nå ligger "Breathe" med Blu Cantrell øverst på ringetone-toppen, fulgt av "Never Leave You" med Lumidee.

Ringetoner opp, CD-singler ned
I Storbritannia koster en ringtone vanligvis 1-3 pund (ca 13-38 kroner), mens en CD-singel koster 1,99-3,99 pund.

Salget av ringetoner vokser samtidig med at salget av musikk-singler stuper. Mange venter at trenden vil forsterkes etter hvert som ringetonene får enda bedre kvalitet.

– Potensialet er enormt!
En talsmann for MDA sier til Sky News: – Selv om en ringetone blir lastet ned 8 millioner ganger (mange laster ned flere ganger), er det 42 millioner som ennå ikke har lastet ned noen ringetone. Potensialet er enormt!

Topp 20-liste for ringetoner
Sist uke fortalte Mobile Entertainment Forum (MEF) at de sammen med KPMG vil overvåke salgstallene til de seks største ringetone-leverandørene, og lansere en offisiell britisk Topp 20-liste for ringetoner. "MEF UK Ringtones Top Twenty" kommer i mars., og vil bli oppdatert hver 14. dag.

Mobil og musikk = Sant
MEF sier at de planlegger flere prosjekter i 2004 som skal hjelpe platebransje og artister å få del i omsetningen, etter hvert som musikk og mobil telekommunikasjon konvergerer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen