Ringetoner topper hatlistene

I USA innfører stadig flere arbeidsplasser forbud mot å ha ringelyden på mobiltelefonen påslått når du er på jobb. I flere tilfeller er det også innført totalforbud mot å ha med seg mobiltelefon i det hele tatt.

Bakgrunnen er en undersøkelse som viser at ringetoner topper listen over hva arbeidstakere synes er irriterende. Melodiene fra mobiltelefoner går rett og slett folk på nervene.

I undersøkelsen, som ble gjort av selskapet Randstad USA, viste det seg at én av tre personer gjerne skulle hatt en ringetonefri arbeidsdag.

I undersøkelser som har blitt gjort tidligere har nærmere halvparten av deltakerne svart at de blir sinte og utålmodige dersom en kollega får et innkommende anrop mens de snakker med vedkommende.

En av grunnene til at folk irriterer seg mer nå enn før er at telefonene har fått flere forstyrrende funksjoner, som høyere og mer avanserte ringetoner, musikkspillere og kamera.

I Norge er det stort sett lov å bruke mobiltelefoner på arbeidsplassen, men det er vanlig folkeskikk å slå av lyden - særlig dersom du har en viss syngende padde lagret som ringetone.

(Kilder: UPI, Randstad, WTOP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen