Ringer timevis nesten gratis

Ved å skreddersy en pakke har Frederick Nathanael og samboeren nesten ingen utgifter til mobil og tele, selv om de ringer omtrent én time hver dag. De har gått gjennom omtrent 150 abonnementer fra nesten 25 teleselskaper. Total betaler de to 60 – 70 kroner i måneden til sammen, skriver Dagens IT.

Brukte kalkulator
Nathanael har brukt en priskalkulator på nettet for å finne frem i jungelen. Han har endt opp med tre mobiltelefoner, tre kontantkort, IP-telefon og Skype. Gratis ringetid har han også funnet en bruk for.

- Jeg har et One Call-abonnement jeg får ringe to timer gratis i måneden med uten bindingstid. Her får jeg også 120 gratis SMS-er. Holder jeg meg innenfor denne grensen, betaler jeg ingenting. Etter det koster samtalene 80 øre i minuttet i tillegg til en oppstartsavgift. Klarer man ikke å holde seg til det, blir det et dyrt abonnement, sier Nathanael til Dagens IT.

SMS utover abonnementet fra One Call sendes via nettet.

Mye IP-telefoni
Ikke overraskende har de også tatt i bruk IP-telefoni. Venner med fasttelefon ringes via en IP-telefon fra Start.no, mens en rekke kontakter i Frankrike ringes via gratisprogrammet Skype.

Grunnen til at Nathanael og samboeren har valgt denne løsningen er at de kun har to studielån å leve på. Han avkrefter at det er en slitsom jobb å få denne kabalen til å gå opp.

- Det er ikke utmattende å spare, det er ingen lov som sier det. Jeg er kvalitetsbevisst og har ikke dårligere livsstil enn vennene mine, sier Nathanael til Dagens IT.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen