Ring uten mobildekning

Det svenske selskapet Terranet vil at mobiler skal kunne kommunisere seg imellom, slik at behovet for basestasjoner ikke er så stort.

Dermed vil du kunne ringe til telefoner i nærheten av deg uten at samtalen går via basestasjoner, skriver Teleavisen. På denne måten ringer du også gratis, og hver mobil har en rekkevidde på en kilometer.

Hopper fra mobil til mobil

I tillegg til å ringe til mobiler i nærheten, danner alle mobiler et utvidet mobilnett. Samtaler og tekstmeldinger vil nemlig kunne hoppe fra mobil til mobil, slik at du har dekning såfremt det er nok mobilbrukere mellom deg og en basestasjon langt unna.

Teknologien vil kunne brukes til mobilsamtaler og tekstmeldinger, men ikke til datatrafikk. Systemet vil rett og slett ikke kunne håndtere store mengder datatrafikk.

- I alle mobiler om fem-seks år

Terranet-gründer Anders Carlius ønsker at teknologien er bygget inn i alle mobiler innen fem-seks år, og være like vanlig som Bluetooth. De vil lansere egne håndsett med teknologien via partnere, så vel som at de ønsker at andre produsenter skal bruke teknologien.

Systemet med å ringe uten basestasjoner er mest interessant i utviklingsland, og selskapet jobber med å finansiere utbygging i Sør-Amerika i 2008. Teknologien er også nyttig i eksempelvis ulykkesområder.

(Kilder: Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen