Ring hjem på flyreisen

Ring hjem på flyreisen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Flyr du med Ryanair, kan du nå ringe hjem dersom flyskrekken setter inn, eller du vil gi en beskjed til de som venter på deg på flyplassen at flyet ditt er en time forsinket, for eksempel. Det vil imidlertid koste deg noen slanter mer å bruke mobilen på flyet, enn om du hadde bena plantet trygt på bakken.
 
I første omgang, vil du kunne ringe og sende meldinger fra fjorten av flyene til Ryanair, men i løpet av kort tid vil totalt 50 fly være utstyrt med den nødvendige teknologien som vil gjøre dette trygt. Etter prøveperioden på seks måneder, vil du sannsynligvis kunne ringe fra alle 166 Ryanair-fly.

Bør det være lov å snakke i mobil på flyet? Skriv din kommentar nederst på siden.
 
Egen telefonmast
Ifølge Telegraph, har mobilbruk om bord i fly har vært forbudt, fordi man frykter at signalet kan forstyrre flyets instrumenter. Ettersom signalet må nå helt ned til en telefonmast på bakken, blir det nemlig i overkant kraftig.  
 
I Ryanairs fly vil det imidlertid bli installert egne master, slik at signalet ikke trenger å bli så sterkt. Denne teknologien er foreløpig på plass i fjorten Ryanair-fly, og ”tjenesten” vil være tilgjengelig for passasjerene innen to uker, ifølge The Independent.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Masete flytur?
For mange passasjerer vil det kanskje virke vanvittig plagsomt, at noen andre om bord i flyet prater i vei på mobilen. Av sikkerhetsmessige hensyn, er det imidlertid kun seks passasjerer som kan snakke i mobilen samtidig. Alle passasjerer kan likevel sende SMS og e-post fra mobilen.
 
- Hvis du vil ha en rolig flytur, bruk et annet flyselskap. Ryanair er bråkete, fullt og vi prøver alltid å selge deg noe, har Ryanair-sjef Michael O’Leary tidligere uttalt, ifølge The Independent.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 
Skyhøye priser
I første omgang vil kun britiske 3- og O2-kunder ha muligheten til å ringe fra flyet, men passasjerer med andre operatører vil også få den samme muligheten snart. Om tjenesten også blir tilgjengelig på norske flygninger, og for norske kunder, har vi foreløpig ikke fått bekreftet fra Ryanair. Likevel er det sannsynlig, ettersom flyselskapet vil kunne tjene gode penger på tjenesten.
 
Selv om en prisplan ennå ikke er på plass, vil Ryanair kreve penger for både samtaler, SMS og e-post sendt. Minuttprisen blir anslagsvis 2 pund – ca. 20 kroner – per minutt, noe som bør skremme de med aerofobi – flyskrekk – mer enn selve flyreisen.
 
Andre større flyselskaper, som Air France og Emirates, tilbyr også sine passasjerer å ringe på flyreisen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen