Ring gratis til 1,2 millioner

Så har også Netcom lansert en tjeneste som lar deg ringe tilnærmet gratis til alle deres kunder.

Fra før har Tele2, Chess og Telenor gjort nøyaktig det samme.

Netcom Venner

Netcoms variant heter Netcom Venner, og kommer i form av en tilleggstjeneste som kan legges oppå tre av privatabonnementene deres - inklusive det attraktive abonnementet Smarttalk. De øvrige to er  Activetalk og Easytalk.

Merk deg likevel at hverken kontantkort, Youngtalk, Activetalk plus, Mytalk eller Plenty-abonnementene kan kombineres med det nye tilbudet.

Tjenesten koster 29 kroner i måneden. I tillegg må du betale 69 øre i oppstartsavgift for alle samtaler til andre Netcom-kunder.

Øvrige priser er som før, hvilket betyr at det er abonnementet ditt som avgjør hvor mye du betaler for å ringe fasttelefoner og kunder i andre mobilselskaper. Nyheten berører heller ikke SMS- eller MMS-prisene.

Bra, men ikke best

Da Mobilen.no for drøye to uker siden foretok en pristest av alle de nye vennetjenestene, kåret vi løsningen fra Chess til markedets beste.

Mye av dette skyldes at tilbudet fra Chess er en tjeneste, og ikke et eget abonnement. Netcom skal ha skryt for at de legger seg på samme standard som Chess hva gjelder akkurat dette.

En tjeneste er bedre enn eget abonnement fordi den kan benyttes også av kunder som er låst til bestemte løsninger på grunn av subsidieringsavtaler. Dessuten vil prisene på alle andre tjenester enn gratisringingen i et skreddersydd venneabonnement gjerne være oppjustert, slik at gevinsten i realiteten er minimal for kunden.

Men Netcom får likevel bank av Chess på flere viktige områder, for eksempel på startavgiften og prisen på SMS og MMS. Hos sistnevnte er nemlig også alle meldingene gratis til kunder hos samme operatør.

Oppdatert oversikt

Når vi oppdaterer prisoversikten vår med det nye tilbudet fra Netcom, ser tabellen slik ut (grønne ruter signaliserer beste løsning i tabellen, de røde gir uttrykk for de dårligste):

 
Tele2
Kompis
Chess
Friends
Djuice
friends
Netcom
Venner
Månedspris:
Ingen a)
40 kr
29 kr b)
29 kr
Startavgift
(per samtale):
Ingen
Ingen
0,79 kr
0,69 kr
Personer du kan
ringe gratis:
Cirka
400.000
Cirka
400.000
Cirka
700.000
Cirka
1,2 mill.
Inkluderer gratis
SMS og MMS:
Nei c)
Ja
Nei d)
Nei d)
Laveste
minuttpris:
0,79 kr
0,55 kr e)
0,79 kr
0,54 f)
Høyeste
minuttpris:
0,79 kr
0,89 kr e)
0,79 kr
1,59 kr f)
SMS:
0,49 kr
0,39-0,55 kr e)
0,59 kr
0,59-0,69 kr f)
MMS:
1,79 kr
1,59-1,89 kr e)
1,99 kr
1,99 kr
Minimums-
regning:
0,-
0-200 kr e)
0,-
0-99 kr e)
Verdt å
merke seg:
Svært lave
Sverige-priser.
Bransjens beste
kundesørvis.
Stort utvalg
av tilleggs-
tjenester.
Kan kun kombineres
med Activetalk,
Easytalk og Smarttalk.
a) 99 kroner per måned i tolv måneder dersom du ønsker subsidiert mobiltelefon.
b) 189 kroner per måned i tolv måneder dersom du ønsker subsidiert mobiltelefon.
c) Kan kombineres med Tele2 Mobil familie som lar deg sende gratis SMS til fire andre familiemedlemmer.
d) Kan kombineres med Frifamilie/Trådløs familie som lar deg sende gratis SMS og MMS til fem andre familiemedlemmer.
e) Chess Friends er en tjeneste som kan kombineres med alle Chess-abonnementer. Ringepriser og meldingsprisene til andre selskapers kunder, samt størrelsen på minimumsregningen per måned, vil derfor avhenge av abonnementet ditt.
f)
Netcom Venner er en tjeneste som kan kombineres med alle Netcom-abonnementer. Ringepriser, meldingspriser og størrelsen på minimumsregningen per måned vil derfor avhenge av abonnementet ditt.– For 229 kroner i måneden vil våre kunder nå oppleve at mobilregningen langt på vei er dekket, hevder kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom.

Prisen får han ved å slå sammen produktene Smarttalk (ingen månedsavgift), Trådløs familie (ingen månedsavgift), SMS mania (200 kroner i måneden) og Venner (29 kroner i måneden). Pakken bør være ideell for ungdommer, mener Vederhus.

– Da ringer man gratis til alle Netcom-kunder, sender gratis SMS til familien og har 2000 tekstmeldinger til rådighet for kommunikasjon med resten av omverdenen, konstaterer han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen