Ring gratis med PDA-en

VoiceOverIP ser ut til å bli teknologien som kan pensjonere fasttelefonen for godt. Ved å ringe over internett kan man snakke gratis med andre brukere, samt ringe til andre telefoner for en brøkdel av prisen.

Skype er et av de mest kjente og brukte VoIP-programmene. Det er utviklet av de samme personene som sto bak Kazaa, og gjør det mulig å ringe gratis til andre Skype-brukere over hele verden. Dette har lenge vært en populær tjeneste blant PC-brukerene.

Versjon for Pocket PC
Nå skal det også bli mulig å bruke for eiere av håndholdte datamaskiner å ringe gratis. Skype har nemlig kommet i en egen versjon for Microsofts nyeste operativsystem for håndholdte, Pocket PC 2003.

Håndholdte datamaskiner som iPaq og PocketLoox kan dermed med ett bli fullblods telefoner. Alt man trenger er en trådløs oppkobling mot internett, for eksempel ved hjelp av et trådløst nettverk. Siden vil man kunne bruke maskinen som telefon så lenge man er innenfor rekkevidde av nettverket.

Som tidligere nevnt er det gratis å ringe til andre Skype-brukere, enten de sitter på en datamaskin eller håndholdt. Skal man ringe til vanlige telefoner her til lands koster det ca 15 øre minuttet (€0,017), mens det å ringe til en norsk mobiltelefon koster rundt 1,43 kr minuttet (€0,172).

Ironisk nok er det adskillig billigere å ringe til utlandet med Skypes tjeneste. En samtale til Statene koster ikke mer enn 15 øre minuttet, enten det er til mobiltelefon eller hustelefon. Og det å ringe til et relativt fjernt land som India koster deg ikke mer enn 1,26 kr minuttet.

Skype for Pocket PC er gratis, og kan lastes ned fra Skypes hjemmesider. For å bruke programmet kreves det at man har en håndholdt maskin som kjører Pocket PC 2003 og har en prosessorkraft på 400 MHz eller høyere. I tillegg må enheten selvsagt ha støtte for å bruke trådløse nettverk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen