Ring gratis med Motorola

Gladnyheten ble offentliggjort 14. februar. Pressemeldingen ble mottatt med storm på 3GSM-messen i Cannes. Den amerikanske mobilgiganten Motorola har inngått en avtale med det svært så omstridte selskapet Skype, som tilbyr sine brukere gratis telefoni over internett. Tjenesten er kanskje best kjent som VOIP, såkalt "Voice over IP".

Skype ble grunnlagt av Niklas Zennström og Janus Friis. De omtalte er nok mest kjent for fildelingsprogrammet KaZaA. Siden tidenes morgen har de to lekt katt og mus med platebransjen. Som om ikke dette var nok, har de klart å erte på seg telefoni-operatørene.

Det svært omdiskuterte programmet forplantet seg utrolig raskt i de tusen hjem. Med 60.000 nye abonnenter daglig kan Zennström og Friis smile bredt. Folkeforstyrrelsen dominerer dagens IP-telefoni, en trend som nok ikke snur når de nå har fått til et samarbeid med Motorola.

Skype er også tilgjengelig for PDA. Programvaren kom i 2004 og kan bare brukes på enheter med operativsystemet "Pocket PC 2003". Prinsippet er likt, alt du trenger er tilgang til WLAN. Dette får du via WiFi-kortet ditt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen