Ring gratis med kontantkort

Visste du at?

Konseptet med kontantkort ble først brukt av den irske operatøren Eircell for å kunne gi personer under 18 og med lite forbruk råd og mulighet til å ha egen mobiltelefon.

Visste du at?

Konseptet med kontantkort ble først brukt av den irske operatøren Eircell for å kunne gi personer under 18 og med lite forbruk råd og mulighet til å ha egen mobiltelefon.

Den oppfinnsomme løsningen stammer fra lavprisoperatøren Parlino, som kan friste sine kontantkortbrukere med gratis samtaler til Parlino, Telia, Tele2 og Halebop.

Det eneste du betaler er oppstartprisen på 99 øre. Etter dette er det gratis. Ringer du til fasttelefon eller andre operatører er ringeprisen 99 øre minuttet, mens en tekstmeldinger koster fra 49 øre og oppover, avhengig av om hvor stor meldingen er.

Men det er en hake. For å kunne skravle i vei uten å tenke på tiden, er du nødt til å fylle opp ringkontantkortet minst én gang hver måned. Minimumsbeløp for påfylling er 99 svenske kroner, og skulle du glemme å fylle på går ringeprisen i været. En smakebit på det er videosamtaleprisen, som ligger på saftige 4,99 per minutt.

Løsningen er foreløpig unik, både i Sverige og Skandinavia forøvrig. Et noe naturlig spørsmål å stille seg er hvordan i all verden Parlino skal tjene penger.

Foreløpig ikke til Norge
Parlino er heleid av den svenske mobiloperatøren Tele2, og leverer IP-telefoni i flere europeiske land. Kontantkortløsningen derimot er kun forbeholdt Sverige.

Om operatøren noensinne kommer til Norge vites ikke, men ettersom moderselskapet allerede er veletablert her til lands, er det ikke utenkelig.

(Kilder: Mobil.se, Parlino)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen