Ring gratis fra utlandet

Tilbudet med gratis videotelefoni i Norge er ikke uten visse bivirkninger. Foreløpig skiller nemlig ikke Telenor på om samtalen kommer fra eget nett, eller via en samarbeidspartner i utlandet.

Kort fortalt betyr det at du kan ringe videosamtaler gratis om du bruker nett som Telenor har bruksavtale med (roaming).

Fra buss i München
Foreløpig er det bare i Sverige og Danmark at det er tegnet slike avtaler, men Telenor er i forhandlinger med en rekke nettleverandører rundt om i Europa. Selv ringte vi videosamtale fra en buss i München, og kunne uten problemer både se og høre vår samtalepartner i den andre enden av linjen.

Også i disse prøvenettene er samtalene foreløpig gratis, men så er tjenestene heller ikke like stabile som i nettene det er sluttført avtaler med.

Men om det er gratis i dag, så varer ikke moroa særlig lenge. 1. juli innføres ordinær samtaletariff, og da kommer også videosamtalene med på fakturaen. Trøsten får være at videosamtaler uansett ikke vil bli dyrere enn ordinære samtaler, samme hvor i verden du ringer fra. Tilbudet om lik pris for videosamtale og ordinær samtale vil vare i alle fall ut 2006, opplyser Telenor.

 

Med Telenors nye forenklede (og stort sett fordyrende) prisstruktur betyr det at samtaler fra Sverige og Danmark vil koste 4,50 per minutt, mens samtaler fra Vest-Europa takseres til 7,50 og samtaler fra Øst-Europa til 11 kroner minuttet. Prisstrukturen har visse unntak. Sjekk priser på ditt feriemål hos www.telenormobil.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen