Ring billigst i sommer

Det er tid for sommerferie, og dermed også tid for å sjekke hva det faktisk koster å bruke mobilen når du er i utlandet. De fleste tar nemlig med seg telefonen selvom ferien skal tilbringes på en hvit sandstrand i fjerne strøk.

Spørsmålet er – hva koster det egentlig å bruke din norske mobil når du ligger med en paraplydrink i hånden, godt innsmurt i solkrem i ferieparadiset?

Både Telenor og Netcom opererer med faste priser til land i Norden og Europa. Den største forskjellen fra i fjor, er at utenlandssamtaler har blitt momsbelagt, og dermed noe dyrere enn de var for et år siden.

Det som ikke har forandret seg er at du i de fleste tilfellene faktisk betaler mer som Telenor- eller Netcom-kunde enn du gjør med andre mobilabonnement. Vi har sjekket utenlandsprisene til Telenor, Netcom, Chess, Mobyson og Tele2.

Stemningsrapport
Mange tar med seg mobiltelefonen for å kunne sende kjappe meldinger til og fra dem som sitter innesperret på kontoret i sommervarmen, naboen som passer katten eller for å sende stemningsrapporter fra det varme, sydende feriestedet.

I de fleste landene koster det ikke noe å motta tekstmeldinger, mens det er store prisforskjeller på hva det koster å sende en SMS hjem til Norge.

Tele2 best på SMS
Tele2 er den suverene vinneren på denne fronten. De er riktignok ikke like forutsigbare som Telenor og Netcom, men du kan spare opp til 3,44 kroner per SMS sammenliknet med Telenor, og 2,76 kroner sammenliknet med Netcom.

De ferielandene vi har sammenliknet er Sverige, Danmark, England, Spania, Hellas, Frankrike, Egypt, USA og Australia. På tekstmeldinger er det ingen som kan måle seg med Tele2 når det kommer til pris.

Planlegging
Når vi først er inne på Tele2 og de andre operatørene som ikke har soneprising eller fastpris, er det viktig å sjekke prisene i det landet du skal til. I de fleste land har du nemlig valget mellom flere lokale operatører, og prisene varierer sterkt.

Skal du til Hellas er det ingen tvil om at Tele2 er det billigste alternativet for deg. Men hvilken lokal operatør bør du velge? Prislistene på Tele2s hjemmesider avslører at det koster mellom 6,90 kroner og 14,97 kroner per minutt å ringe – avhengig av hvilken lokal tilbyder du velger.

Derfor er det greit å merke seg før du drar på ferie at hvis du skal sende SMS bør du velge operatøren Q-Telecom (0,94 kroner per SMS) og dersom du skal ringe bør du velge Cosmote med 6,90 kroner minuttet. Med TIM Hellas Telecommunications blir minuttprisen som sagt mer enn 8 kroner høyere.

Dyrt å ringe hjem
Det er ingen tvil om at operatørene tar seg godt betalt for at vi skal få snakket med kjente og kjære mens vi er i utlandet. Om det nå er på ferie eller på forretningsreise, så er det ikke billig å avlegge daglige rapporter hjem.

For å gjøre det billigst mulig er det viktig å sette seg inn i hva det faktisk koster å ringe hjem. Prisene varierer ikke like mye som på tekstmeldinger, men også minuttprisen varierer med over 3 kroner avhengig av det norske mobilabonnementet ditt.

Mobyson billigst på samtale
Også i ringepris-kampen kommer Tele2 nokså godt ut av det. De er overlegent best i Sverige, men totalt sett er det Mobyson som er det beste alternativet alt sett over ett. De er billigst i fem av de ni landene vi har undersøkt. Chess er soleklar vinner dersom du skal til Australia, mens Tele2 er billigst i Egypt og USA.

I snitt sparer du mer enn 2 kroner minuttet med Mobyson-abonnement sammenliknet med prisene til Telenor.

Dyrt å svare
Det er ikke bare ringeprisen du må forholde deg til når du er på ferie. Dersom sjefen ringer for å lokke deg hjem før tiden, eller svigermor bare måååå ha bolleoppskriften din, er det greit å huske at det som regel koster deg dyrt å motta samtaler i utlandet også.

Prisen varierer fra en brøkdel av det du betaler for å ringe hjem til Norge til samme pris som du betaler. Har du Chess og er i Egypt koster det deg 19.99 å både ringe hjem og å motta samtaler, mens forskjellen kan være opp til 8-9 kroner.

Noen operatører tar forskjellige priser ut fra om du ringer på dagtid eller på kveldstid. I disse tilfellene har vi regnet ut snittprisen, så i noen tilfeller kan prisen på kveldstid være lavere enn den vi har oppgitt i tabellen vår.

God sommer og god ferie!

Se oversikten over ringepriser på Mobilen.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen