Ring billigere i utlandet

SKYHØYE ROAMINGPRISER:

Roamingprisen er den prisen en operatør krever av andre operatører for at du skal få lov til å ha telefonsamtaler i deres nett.

Operatørene har lenge fått regulere romingprisene selv, noe som har ført til latterlig høye priser.

På det verste kan det koste deg over 100 kr / min å bruke telefonen innad i Europa, om du ringer hjem til Malta fra Latvia med Vodafone.

Hjem til Norge kan en samtale koste deg opp til 15 kr i minuttet, om du ringer med et Netcom-abonnement fra Øst-Europa.

I et forsøk på å få bukt med de høye roamingprisene, varslet EU 1. april et pristak på roaming i Europa, se egen sak.

Kampen om de utenlandske mobilkundene er en viktig kamp for mobiloperatørene, og mange av de tjener store penger på vannvittige roamingpriser.

Da EU-kommisjonen i april foreslo å sette et pristak på roaming i Europa, protesterte mange operatører. Men nå har flere av dem gjort helomvending, og senker roamingprisene uoppfordret.

For å komme EU-kommisjonens forslag i forkjøpet, har operatørene Orange, T-Mobile, Telecom Italia, og Wind, TeliaSonera og Telenor blitt enige om å kreve lavere roamingavgifter av hverandre.

De seks operatørene har kommet frem til en felles roamingavgift på 0,45 euro per minutt. Det betyr for eksempel at Orange ikke kan kreve mer enn 3,50 kroner per minutt av Telenor når du ringer hjem fra utlandet.

Men er det du som ringer, vil minuttprisen likevel bli høyere enn 3,50 kroner per minutt, siden operatørene fortsatt kan legge på minuttpriser for sine egne abonnenter. Den nye prisen vil tre i kraft i oktober i år, skriver digi.no.

Men prisen på 3,50 kroner per minutt er bare midlertidig. I oktober 2007 skal prisen senkes ytterligere, til 0,36 euro, eller omtrent 2,80 kroner per minutt.

Med andre ord vil det ikke koste deg mer å ringe med disse operatørene i utlandet enn det koster deg å bruke noen av kontantkortabonnementene innenlands i Norge i dag.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen