Ring billig til hele verden

Alternativ tekst mangler

Programtest

iSkoot

Utvikler: iSkoot
Lisens: Gratis prøveversjon
System: Java
Versjon: 0.2.27
Størrelse: 102 kB

Beskrivelse: iSkoot lar det bruke Skype på mobiltelefonen.
Last ned: iSkoot

Når du ringer til familie og venner i USA med mobilen betaler du 4,99 eller 5,99 kroner per minutt med Telenor. Hadde du i stedet brukt det Skype-baserte programmet iSkoot, kunne du gjort samtalen for godt under en krone minuttet.

Vi har prøvd ut iSkoot, og kan konstatere at dette er det første programmet for IP-telefoni på farten som faktisk fungerer bra.

Det som er spesielt med dette programmet, er at du ikke trenger en egen PC for å bruke Skype. Istedenfor ringer programmet til en ekstern server som kobler deg videre til Skype.

Programmet kan brukes uansett hvor du er, så lenge du har mobildekning. Du trenger altså ikke være i noen trådløs sone. 

Iskoot bygger på Java, og kan per i dag brukes på følgende telefoner:

  • Nokia 6021, 6102, 6600, 6680, 6682, 6030
  • Motorola Razr V3, Slvr L7, Pebl, v557
  • Palm Treo 650, Treo 700p
  • Sony Ericsson v600i, w600i

I testen vår brukte vi en Motorola Razr V3i.

Alternativ tekst mangler
iStook kan brukes i deler av USA, Sør-Amerika og Europa

Like bra som på PC
Sist vi testet en Skype-klient for mobilen konkluderte vi med at den var totalt ubrukelig.

Lydkvaliteten er så dårlig og grøtete at man vil høste bedre resultater med et par blikkbokser og en tråd. Og på toppen av det hele kan man ikke ringe til vanlige telefoner, på grunn av en idiotisk begrensning som gjør det umulig å taste inn norske telefonnumre.

Dette problemet har ikke iSkoot. Lydkvaliteten når du ringer med programmet er faktisk svært god. Vi kunne helt fint føre en samtale både i GPRS- og 3G-dekning, og lydkvaliteten var som å føre en vanlig mobilsamtale.

Lyden er imidlertid en smule forsinket, slik at du lett snakker i munnen på samtalepartneren din. I praksis har det ikke  stort å si for samtalen så lenge du ikke krangler over telefonen, og da hører du jo ikke på motparten uansett. Den samme forsinkelsen opplevde vi også i Skype fra datamaskin til datamaskin. Forsinkelsen fører til at du og parneren må snakke på tur, og du får litt Walkie Talkie-følelse.

Dyre norgessamtaler
Iskoot kobler samtalen din videre på en litt annen måte enn det som har vært vanlig før. Programmet ringer opp en norsk server, som igjen sender samtalen din over Skype. Dette betaler du lokaltakst for - rundt 60 øre per minutt. Samtidig bruker programmet datakoblingen din til å hente ned og vise kontaktene som er logget på Skype.

Dette betyr at det koster litt å ringe med iSkoot. Den vanlige prisen på lokaltakst er omtrent 60 øre. I tillegg betaler du noen øre i minuttet for å være tilkoblet.

Programmet er altså såpass dyrt at det sjelden lønner seg å bruke når du skal ringe innenlands. Det er først når du skal ringe til utlandet at det er store summer å spare. For eksempel kan du spare over fem kroner i minuttet når du ringer til familie i USA.

Fra Til Vanlig ringepris Pris iSkoot
Norge New Zealand 6,69 kr/min 60 øre/min
Norge USA 5-6 kr/min 60 øre/min
USA New Zealand ca 24 kr/min ca 17 kr/min

Iskoot skryter av at du kan både ringe og motta samtaler med programmet. Dessverre er dette en sannhet med modifikasjoner.

Når du mottar en samtale må nemlig serveren ringe til din mobiltelefon. Til det trenger den å bruke din egen SkypeOut-konto. Dermed koster det 1.55 per minutt å motta samtaler på mobilen din når du er i Norge, og enda mer når du er i utlandet og må betale roaming i tillegg.

Brukervennligheten i iSkoot er god, og vi hadde ikke noe problemer å bruke programmet i testperioden. Alt går nesten helt av seg selv. Når du logger på dukker de kjente og kjære kontaktene dine opp på skjermen. Du kan enkelt skifte status og legge til og slette kontakter. For å endre på profilen din må du imidlertid bruke Skype på PC-en din.

Alternativ tekst mangler

Konklusjon
Alt i alt kan vi trygt anbefale iSkoot. Prøveversjonen er gratis, og leverer absolutt. Tellerskrittene til utlandet blir betraktelig lavere. En prøveversjon kan lastes ned fra produsentens nettside, og er helt gratis. Du må registrere deg før du kan laste det ned. Fullversjonen skal være rett rundt hjørnet.

I tillegg må du registrere en Skype-konto, hvis du ikke allerede har en. Det kan du gjøre ved å laste ned Skype på produsentens nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen