Ring billig på ferie

Har du tenkt deg til utlandet? Da bør du sjekke prisene mobiloperatøren din tar for mobilbruk utenfor Norges grenser. Post- og teletilsynet har i dag utvidet sin prisopplysningstjeneste Telepriser.no med oversikter over hva det faktisk koster å bruke mobiltelefonen når du er ute og reiser. Tilsynets nye oversikt viser hvor mye Netcom, Telenor, Chess og Tele2 tar for å la deg motta samtaler, ringe ut, sende SMS og å sende MMS i utlandet.

Det kan fort føles uoversiktlig å finne ut av prisene for bruk i utlandet. Dette forsøker nå Telepriser.no å gjøre enklere for deg. – Det er alt for dyrt å ringe med mobiltelefon i utlandet. Men hvis alle land informerer forbrukerne, vil kanskje dette gi økt konkurranse og føre til lavere priser, sier informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Anne Marie Storli til VG Nett.

Telepriser.no har imidlertid ikke tatt med alle operatører i oversikten over prisene for mobilbruk i alle land. I stedet har Post- og teletilsynet plukket ut de fire største mobiloperatørene og prisene for bruk i seks land. Med tanke på at det er 236 land i verden, kan dette utvalget virke noe snevert. Foreløpig finner du bare oversikt over hva det koster å bruke mobilen i Sverige, Spania, Danmark, Tyskland, Storbritannia og Italia. Storli begrunner overfor VG at dette skyldes at 75 prosent av all mobiltrafikk til Norge kommer fra disse seks landene. Tilsynet har i følge VG Nett ingen planer om å utvide oversikten med det første.

Fra før av har Telepriser.no oversikt over hvilke mobilabonnement som er billigst for deg og ditt bruk. Tjenesten omfatter også fasttelefoni og internettilgang. Hvis du er kunde hos Netcom, Telenor, Chess eller Tele2, finner du oversikt over hvor mye du må betale med ditt abonnement på denne siden.

(Kilder: VG.no, Telepriser.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen