Ring bilen

Sarah Dodge, en 18-årig skoleelev ved Saratoge Springs High School i USA kunne nylig målbinde et helt ingeniørkorps, da hun viste frem en helt ny oppfinnelse som gjør det mulig å starte bilen med mobiltelefonen.

I forbindelse med innspillingen av James Bond: Tomorrow Never Dies, viste Ericsson frem et konsept der actionhelten styrer bilen sin med mobiltelefonen. Men til tross for at ideen har vært prøvd ut i en rekke filmer, har konseptet aldri vært prøvd ut i virkeligheten.

- Jeg ville lage noe helt nytt, fortalte Sarah pressen etter oppvisningen, som har samlet store mengder amerikansk presse.

Detaljene rundt teknikken i oppfinnelsen er ukjent, for å hindre industrispionasje. Men under pressevisningen ble det demonstrert at bilen både kan startes med mobiltelefonen og ringe tilbake til telefonen for å gi beskjed om at motoren er i gang.

Ifølge oppfinneren selv skal det teknisk sett være mulig å bruke telefonen til å åpne og lukke vinduer, låse dører og slå av og på alarmen.

Så mens vi her til lands stort sett bruker telefonen til ringetoner og tekstmeldinger, kan amerikanerne snart ha glede av å inkludere mobiltelefonen i en av sine favorittaktiviteter; å kjøre bil. Sarah har tatt patent på oppfinnelsen, og ønsker nå å inkludere oppfinnelsen sin i fremtidens biler.

(Kilder: PostStar)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen