Ring Mamma, ellers blir mobilen sperret!
Teknofil
(Bilde: Google Play/montasje)

Ring Mamma, ellers blir mobilen sperret!

Denne appen er myntet på foreldre med fjortiser i huset.

Grensen mellom omsorgsfull og overbeskyttende kan noen ganger være vanskelig å se for foreldre. Og for tenåringer.

Med den nye Android-appen Ignore No More kan du som forelder i alle fall gi klar beskjed til tenåringen din: Ring Mamma tilbake, ellers blir mobiltelefonen låst.

En liten reprimande?

Bak app-idéen står en amerikansk mor, melder The Telegraph. Sharon Standifird, som hun heter, hevder at appen er en mild form for straff som bare inntreffer dersom sønnen eller datteren ikke har gjort rede for hvor de er, som en digital «time out».

 

Enkelte vil nok mene at dette kanskje er en litt mer «møtes på halvveien»-løsning enn apper som lar foreldre overvåke alt som skjer på mobilen.

 

 

 

Foto: Google Play

Kan ikke avinstalleres

Appen fungerer ifølge Engadget slik at foreldrene har mulighet til å fjernlåse telefonen til andre i husholdningen (typisk en tenåring eller et barn). Dette skjer dersom tenåringen ikke svarer når foreldrene ringer eller sender meldinger. For å låse opp mobilen igjen, må tenåringen først ringe tilbake og snakke med foreldrene sine.

Det skal fortsatt være mulig å ringe ICE-kontakt («In Case of Emergency»), som det er vanlig å ha i kontaktlisten i USA, samt nødtjenester som politi og ambulanse.

Utvikleren hevder at det ikke er mulig å avinstallere appen, selv for en kløktig sønn eller datter. Ethvert forsøk på å endre innstillingene i appen, medfører at mor eller far får et SMS-varsel umiddelbart.

Prisen var opprinnelig 12 kroner, men for øyeblikket er den gratis på ubestemt tid. Den må imidlertid lastes ned på alle telefonene som appen skal brukes på. En iOS-versjon av appen skal også være på under utvikling.

Last ned: Ignore No More (Android – gratis/12 kroner)

Ny dings gjør det mulig for foreldre å spionere på barnas kjørevaner
Slik tar du guttungen i å råkjøre »

(Kilder: Engadget , Google Play)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen