Ring fra jakkeermet

.

I begynnelsen av 2005 inngikk Motorola og Burton en 3-årig samarbeidsavtale om å lage teknologispekkede jakkekolleksjoner. Nå lanserer duoen endelig fruktene av samarbeidet, i form av en kolleksjon med såkalt Audex-teknologi. Audex betyr enkelt og greit at blåtannstøtte, kabler og lignende er sydd inn i tøyet.

I kolleksjonen finner du tre forskjellige jakker. En jakke for skibakken, en som er ekstra varm, og en vanlig fritidsjakke. Samtlige jakker har kabler for sammenkobling med iPod og innebygd blåtann for å kunne snakke i telefonen.

I hetta finner du stereohøytalere og mikrofon, slik at du både kan høre på musikk og snakke i telefonen mens du gjør andre ting - for eksempel mens du er i skibakken. Du kan også koble til ditt eget hodesett hvis du ønsker det.

Kontrollpanel i ermet
I det venstre ermet på jakkene har du et eget sett med knapper som brukes til å styre musikken og ta telefonen. Panelet har også en egen skjerm som viser hvem som ringer.

For å gjøre det lettere å ringe opp til venner og kjente har jakkene fått støtte for talestyrt oppringing. Dermed er det bare å trykke inn en knapp på kontrollpanelet og si navnet til den du vil snakke med.

At teknologi og vann er en dårlig kombinasjon er noe de fleste kjenner til. Du kan derfor ta ut både kontrollpanelet, høyttalerne og mikrofonen hvis du skal vaske jakken.

At det koster å være kar er heller ingen hemmelighet. For å få deg en blåtannjakke må du nemlig ut med mellom 4000 og 5000 kroner.

Sikkerhet og blåtann i samme skall
Motorola og Burton har også vist frem en del andre klesplagg. Blant annet har de vist frem en hjelm som bygger på det samme konseptet som jakkene.

Hjelmen har fått både blåtannstøtte og integrerte høyttalere på sidene. I tillegg har du også her muligheter for å koble på en iPod eller annen musikkspiller. Alle som har prøvd å bruke vanlig hodesett under en hjelm vil nok forstå nytteverdien av denne oppfinnelsen.

Hodesettet kan imidlertid fjernes fra hjelmen og brukes separat, slik at du ikke er nødt å ta på deg en hjelm hver gang du vil høre på musikk.

I tillegg til jakke og hjelm har Motorola også laget en lue med innebygd blåtann og sammenkoblingsmuligheter med musikkspillere. Dermed kan du holde deg varm på ørene mens du snakker i telefonen eller hører på musikk.

Hvilke av produktene som kommer til Norge, og når, vet vi ennå ikke. Hvis du er lei av ledninger som henger og slenger og hodesett som ikke passer inn i hjelmen må du nok bestille fra utlandet, inntil videre.

Hvis du vil lese mer om de forskjellige klesplaggene kan du for øvrig gå inn på produsentenes hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen