(Bilde: Foto: Istock/Nikon, Montasje: Akam)

Rimeligste kamera i Nikons 1-serie

Nikon 1 S1 er Nikons nye systemkamera for mannen i gata.

Samtidig som Nikon lanserte Nikon 1 J3 lanserte de også et helt nytt tilskudd til Nikon 1-familien. Nikon 1 S1 er ment å være innstegsmodellen produktserien Nikon 1. Ifølge Nikons produktspesialist i Norge, Jon Aasen, vil firmaet at S1 skal være et tilbud til de som allerede har et kompaktkamera, men ønsker raskere noe med bedre bildekvalitet.

Nikon 1 S1.
Nikon 1 S1.

Kameraet har en 10,1 megapiksler stor CMOS-bildebrikke i Nikons eget CX-format og som Nikon 1 J3 har også dette EXPEED 3A dobbel bildeprosessor. Selv om bildebrikken er noe mindre enn på storebror J3 så er ISO-verdiene det samme (160 - 6400).

Les også: Tamron-patent kan røpe fremtidsplaner

Nikon 1 S1 er på mange måter en J3, bare lettere strippet for funksjoner. Der funksjonen "Smart Bildevalg" (en funksjon som tar flere bilder i rask serie og velger ut de fem beste) tar 20 bilder med J3 tar den bare 15 med Nikon 1 S1.

Nikon 1 S1 kommer også i rødt.
Nikon 1 S1 kommer også i rødt.

En sentral funksjon i Nikon 1 S1 er videoopptak. Som J3 kan også S1 gjøre opptak i full HD med 60 bilder pr sekund interlaced og 30 bilder pr sekund progressivt. I HD-oppløsning kan det ta opp progressivt i både 30 og 60 bilder pr sekund.

Siden dette kameraet er et innstegskamera så er det enkelte ting som mangler fra J og V-serien. Blant annet så mangler modushjulet på toppen. Det er dog fortsatt mulig å bruke PASM-funksjonene. De er bare gjemt inne i kameraets menyssystem.

Nikon 1 S1 uten modushjul.
Nikon 1 S1 uten modushjul.Foto: Nikon

Den lille introduksjonen vi fikk på Nikons pressekonferanse viste at det kan ta litt tid å gjøre endringer på innstillingene. Man må riktignok ha i bakhodet at det skal være et enklere kamera som er rettet mot de som i all hovedsak vil bruke funksjonsprogrammer og ikke nødvendigvis stille blender eller lukker selv.

Les også: Nikon oppdaterer egne programmer

Nikon 1 S1 kommer i fargene hvit, sort, rosa, rød og olivengrønn med matchende kitobjektiver. Med 1 Nikkor 11-27.5 mm har det en veiledende pris på 4.190,-. Kameraene er tilgjengelig fra 7. februar.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen