Rimeligere 939-prosessorer fra AMD?


Athlon 64 blir snart billigere på sokkel 939

Fordelen med sokkel 939-prosessorer er at de har tokanals minnekontroller, i motsetning til de langt mer utbredte 754-pinners-prosessorene. Samtidig kan hovedkort basert på denne prosessorsokkelen produseres med færre lag enn AMDs tredje prosessorsokkel - 940 - og dermed også bli billigere. Men til nå har sokkel 939 vært forbeholdt tre eksklusive og dyre prosessorer, som har hatt sitt å si for hovedkortene på plattformen.

Siden målgruppen til nå har vært entusiaster og de som er villige til å betale litt ekstra for det siste og beste, finnes det ingen budsjetthovedkort som kan passe med rimeligere prosessorer - og dette har fått hovedkortprodusentene til å se med skepsis på AMDs kommende lansering, skriver X-bit labs.

"Kilder" i nærheten av AMD sier nå at sokkel 939-prosessorene vil gå så lavt som til 3000+ -nummeret, og/eller komme under 2000 kroner i pris om kort tid. Og AMD benekter det ikke:

- AMD gir ikke ut detaljer om uannonserte produkter eller lanseringsdatoer, men du kan absolutt forvente et bredere spekter av AMD-prosessorer for sokkel 939 i en ikke så fjern fremtid, skal en AMD-talsmann ha sagt til X-bit labs.

Sokkel 939-plattformen tilbyr takket være en mer effektiv tokanals minnekontroller bedre ytelse enn sokkel 754, som innebærer at dagens 939-prosessorer klarer seg med mindre L2-cache enn de første modellene i sokkel 754-formatet (1 MB vs 512 kB). Dette betyr at de i utgangspunktet kan produseres noe billigere, men også at prosessorer med samme frekvens og mindre cache kan få et høyere ytelses/modellnummer. Det er derfor uklart hvilke klokkefrekvenser som eventuelt vil dukke opp.

Dagens rimeligste sokkel 939-prosessor er AMD Athlon 64 3500+, som koster like under 3000 kroner.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen