Rimelige objektiver fra Leica

De fire objektivene det er snakk om er alle med M-fatning:
LEICA SUMMARIT-M 35 mm f/2.5
LEICA SUMMARIT-M 50 mm f/2.5
LEICA SUMMARIT-M 75 mm f/2.5
LEICA SUMMARIT-M 90 mm f/2.5

Nye, rimelige Leica-objektiver
Nye, rimelige Leica-objektiver

Grunnen til den lavere prisen er nok at blenderen er relativt moderat. f/2.5 er ikke spesielt høyt, men dersom den optiske kvaliteten ellers er på Leica-nivå, er det egentlig et interessant alternativ for mange som ønsker den aller ypperste kvaliteten, men ikke har ubegrenset budsjett. I følge den norske importøren, Lars Farnes AS, er det kun størrelsen på blenderen som skiller objektivene fra de langt dyrere tidligere modellene.

Leica sier at disse objektivene er starten på en ny satsning på det som er bedriftens kjernekompetanse, nemlig utvikling av høykvalitetsobjektiver.

Det er kjent at Leica har slitt økonomisk lenge, og de har måttet ”selge seg” til kompaktkameraprodusenter for å holde hodet over vannet. Med lanseringen av det digitale Leica M8 i fjor, kan det virke som det er ny interesse for målsøkerkameraene deres, og dermed er tiden moden for å satse på egne objektiver igjen.

Lars Farnes, sier at objektivene vil komme i salg i månedsskiftet novemner/desember, og prisene er ikke fastsatt ennå. De varierer litt men rundt 10 000 +mva er anslått. 50mm f/2.5 vil være noe rimeligere enn de andre.

Mer informasjon fra Leica finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen