Rimelige kameraer fra Olympus

Se større bilder av FE-100 i produktguiden

Det eneste som skiller de to modellene er oppløsningen og prisen. Den minste modellen, FE-100 har 4 megapiksler og en veiledende pris på 1490,-. Storebroren har 5 megapiksler, og veiledende pris på 1990,-.

Vi synes at en prisforskjell på 500 kroner mellom disse kameraene er i meste laget, men den minste modellen ser til gjengjeld ganske prisgunstig ut.

Kameraene er utstyrt med 2,8x optisk zoom, tilsvarende 38-106mm. Lysstyrken er f/3-5. Begge kameraene har autofokus, med ett fokuspunkt i midten. De er utstyrt med makrofunksjon som fungerer ned til 2cm

Andre spesifikasjoner som lukkertider, rekkevidde på blitsen osv. ser også bra ut. Det er oppgitt at kameraene har videofunksjon som kan ta opp så lenge det er plass på minnebrikken. Det opplyses ikke noe om opptakskvalitet, men vi må forvente at denne er ganske lav.

Se større bilder av FE-110 i produktguiden

Kameraene bruke en 1/2,5 tommers CCD-sensor. Med oppløsning på 4 megapiksler, bør det gi ganske lite støy. Det er mulig at det er brukt svakere støyfjerningsalgoritmer, men likevel forventer vi at i hvert fall den minste modellen klarer seg bra her. FE-110 vil nok ha noe mer støy.

Alt i alt ser dette ut som kameraer som har bra spesifikasjoner til å være i billigklassen, og særlig FE-100 ser prisgunstig ut. Hvis du vil ha et kamera du ikke vil være redd for, og ikke har tenkt å skrive ut bilder større enn A4, er dette aktuelle alternativer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen