Rimelige 3CCD videokameraer på trappene!

Kameraene ble annonsert i går, på International Consumer Electronics i Las Vegas. De nye kameraene får produktbetegnelsene PV-GS120 og PV-GS200.

Med denne annonseringen bryter Panasonic med den gjeldende trenden i videokamerabransjen: De fleste andre high-end konsumentkameraer blir lansert med høyere og høyere oppløsning på stillbilder.

Panasonic ser annerledes på saken: "For det meste kjøper folk videokameraer for å filme video. Dessuten er én megapixel er fortsatt ikke spesielt attraktivt som digitalt kamera. Istedet vil vi gjøre videokvaliteten bedre ved å bruke andre teknologier, som for eksempel som trippel-CCD." sa Rudy Vitti, markedssjef for digitale bildeprodukter i Panasonic, til Caminfo.

Valget til Panasonic kommer utvilsomt til å bli ønsket velkommen med åpne armer i amatørfilm-verden. Med en prisindikasjon på $700 i USA, vil dette si at kameraet kommer til å ligge på rundt 7 000-8 000 norske kroner. For et Panasonic NV-GS70, det billigste 3 CCD kameraet på markedet i dag, må du ut med nesten 3 000 kroner mer.

De nye kameraene har 10x optisk zoom, 2.5-tommers LCD-skjermer og fargesøkere.

Forskjellene mellom og GS120 og GS200 er ikke store, men sistnevnte introduserer noen flere gadgets: GS200 har støtte for MPEG4 opptak direkte til SD-minnekort, større oppløsning for stillbilder (2,3 megapiksler, mot 1,2 megapiksler i GS*120), en blitz og en fokusring.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen