Test

Rimelig Walkman med 3G

Testresultater

Sony Ericsson W660i

Positive ting 3G, trådløs stereo (A2DP), bra musikkspiller, FM-radio, brukbart kamera, FM-radio, bra batterikapasitet
Negative ting Mangler Edge og turbo-3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson W660i

Positive ting 3G, trådløs stereo (A2DP), bra musikkspiller, FM-radio, brukbart kamera, FM-radio, bra batterikapasitet
Negative ting Mangler Edge og turbo-3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Den har menytastene fra W610i og talltastene fra K610i. Alle har de den samme skjermen og tilnærmet samme design. Kameraet er det samme, og menyene er stort sett like. Men W660i er altså både en 3G mobil og en Walkman-mobil. Det betyr at den har både Walkman-spilleren og FM-radioen som K610i mangler. 

Uten turbo
Som vanlig har Sony Ericsson droppet muligheten for rask dataoverføring i GSM-nettet via edge. Isteden satser selskapet på at det skal være tilstrekkelig 3G-dekning der kundene bor. I mange land stemmer det nok, men ikke i Norge. For selv om 3G blir stadig mer utbredt, så er 3G-dekningen her til lands fremdeles ganske glissen.

W660i har heller ikke HSDPA, som gir mobilen bredbåndshastighet i områder med såkalt turbo-3G. 

Diskret
Når vi ser på W660i kjenner vi den straks igjen som et Sony Ericsson-produkt. I sort med detaljer i gull ser telefonen mer ut som en diskret forretningsmodell enn som en trendy musikkspiller. Sony Ericsson har forstått at ikke alle liker den oransje fargen som har preget tidligere Walkmanmodeller.

Gullfargen på listen i mobilens sider er rett og slett bare sprøytelakk på hvit plast. Det ser litt simpelt ut når du tar av batteridekselet, men forhåpentlig sitter lakken godt. Telefonen vil ikke være like lekker om hjørnene lyser hvitt. 

Enklere Vi registrerer at telefonen gjennomgående er noe enklere enn prestisjemodellen W880i. Men forskjellene handler mest om design. Like vel er skjermen på 172x220 punkter en liten nedtur om du er vant med QVGA (240x320). Skjermflaten er noe større enn på W880, og dermed ser skjermbildet enda mer grovkornet ut. For de fleste vil skjermen like vel være god nok i massevis. Fargedybden er på 256.000 nyanser, og skjermen er lett å lese i sollys.

Kameraet er også litt enklere enn på de dyrere modellene. Bildeoppløsningen er på 2 megapiksler, men her er verken fotolys eller autofokus. Det gjør det vanskelig å ta bilder som egner seg for utskrift. Kameraet har heller ingen beskyttelse, så du bør pusse linsen godt før du tar bilder.

På fronten av W660i sitter det lille kameraet som skal gjøre det mulig å vise ansiktet sitt i videosamtaler. Kameraet er greit nok, men høyttaleren i mobilen er litt i svakeste laget, i alle for musikk/radio. Skal du føre en videosamtale utendørs bør du bruke det medfølgende hodesettet. 

Musikk
Som musikkspiller er W660i helt grei. Lyden kan justeres både i volum og i ulike frekvensområder. Her finnes også mulighet for trådløs stereolyd (A2DP), megabass og TrackID (musikkgjenkjenning). Du kan handle musikk direkte fra mobilen via tjenesten Play Now, som er integrert i telefonmenyen.

Hodesettet som følger med er det samme som på de første Walkman-modellene. Ørepluggene fra Sony Ericsson gir bra gjengivelse av lyden, men du kan også koble til egne hodesett med 3,5mm plugg. 

Små taster
Tastene på W660i er så små at du vil få problemer med SMS om du har arbeidshender. Overflaten på tastaturet er glatt, og tastene er relativt harde. Dette er ikke mobilen for den som vil ha fullt utbytte av abonnementer som SMS-Mania, eller Djuice Nonstop.

Telefonen ragerer raskt når vi åpner programmer. Nedlasting av musikk går smertefritt og nettleseren er god, selv om oppløsningen ikke er den beste. Vi lastet også ned Opera Mini 4.0 og surfet nettet med denne. Sony Ericssons javaimplementering er god, og surfing med Opera Mini sparer oss for både tid og penger.

Telefonen har to Java-spill, og flere kan lastes ned fra nettet. Telefonens Javaintegrering er god, og den har uten problemer kjørt de javaspillene vi har lastet ned.

Alt i alt er dette en hendig liten mobiltelefon som takler de fleste oppgaver, i alle fall der du har 3G-dekning. Den blir litt for enkel for e-post, men håndterer musikk og andre mediefiler på en helt grei måte.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen