Test

Rimelig underholdningsmobil fra Samsung

Testresultater

Samsung J700

Positive ting FM-radio, Edge, underholdende spill, bra design
Negative ting Svakt kamera, ikke 3G, lav skjermoppløsning
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung J700

Positive ting FM-radio, Edge, underholdende spill, bra design
Negative ting Svakt kamera, ikke 3G, lav skjermoppløsning
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Det begynner å bli ganske mange kileformede skyvemodeller med sirkelrund menytast i Samsungs portefølje. J700 ser bra ut, men er en relativt enkel mobiltelefon. En spennende detalj har den imidlertid. Du kan bruke to trådløse stereohodesett (A2DP) – samtidig.

J700 har ikke 3G, slik foldemodellen J400 har. Dessuten har den en langt svakere skjerm, med bare 128x160 punkter.

Treg mekanisme
Ved første øyekast virker J700 som en lekker mobiltelefon. Det blanke glasset og den skinnende titanfargede rammen gir inntrykk av at det er en kvalitetsmobil. Men når vi får telefonen i hånden taper dette inntrykket seg. Åpningsmekanismen er tung og treg, noe som gjør telefonen unødvendig vanskelig å åpne med en hånd. Baksiden har designerne ikke ofret en tanke.

Men dekslene sitter godt, og vi kan klemme og vri på mobilen uten at det knirker.

Enkelt kamera

Kameraet tar bilder med 1,3 megapiksler oppløsning. Det er ikke stort, og når telefonen i tillegg mangler fotolys betyr det i praksis at det er en mobil du kan bruke til å sende MMS-bilder med, eller du kan lagre bildene i telefonens internminne, som er på 10 MB.

Du kan selvsagt også lagre bildene på minnekort, men minnekort følger ikke med. Dessuten kan du ikke bruke et større minnekort enn 2GB. Setter du inne et større kort oppfører telefonen seg som om du ikke har satt i kort i det hele tatt.

Video
Du kan ta opp video også, opp til 176x144 punkter. Da merker du også at skjermen har klare begrensninger. Igjen holder det til MMS, men ikke noe mer. Kameraet har flere innstillinger, og de 12 tastene på det alfanumeriske tastaturet fungerer som ulike snarveier.

Minnebegrensningen på 2GB har ikke så stor betydning, med mindre du ønsker å ha en stort musikkarkiv på mobilen.

Edge
Kjøper du en mobiltelefon i denne prisklassen kan du ikke vente all verdens funksjonalitet. Men FM-radio får du med, i tillegg til talememo, mulighet for utskrift via bluetooth og dataoverføring opp til 236,8 kbit/s over Edge. Det blir ikke helt som 3G, men så lenge du ikke bruker mobilen som PC-modem eller laster ned store filer, så spiller det mindre rolle.

Som meldingsmobil duger J700 greit. Har du tenkt å bruke nye tjenester som MSN eller andre sosiale applikasjoner, så er det igjen skjermen som er telefonens svake punkt. Tastaturet holder godt til rask SMS-teksting, og menyene er heller ikke plagsomt trege.

Mange spill
J700 leveres med hele 8 spill. Cannonball er et ”intergalaktisk” spill der du er på laget til jorden. Det minner om bricks, men i stedet for å fange en ball som spretter mot murstein, så skal du styre sprettballen mot en virtuell konkurrent.

Forgotten Warrior er et arkadespill der en liten soldat leter etter sin frarøvede kjæreste. Det tredje spillet er et flyspill der du får i oppdrag å redde jorden ved å skyte ned fiendtlige fly ved hjelp av ulike våpen.

Spillet Midnight Pool er en prøveversjon av biljardspillet fra Gameloft, mens Minigolf Las Vegas er et prøvespill fra Digital Chocolate. I tillegg finnes det et puslespill (prøve) der du skal få fargede edelstener til å dukke opp på en rekke. Dette er en enklere versjon av Gems, så mye enklere at Gameloft kaller den Paris Hilton’s Diamond Quest.

De siste spillene på telefonen er EAs Tetris Mania og Gamelofts Asphalt II. Heller ikke disse kommer i fullversjon.
Grafikken er overraskende god, tatt i betraktning at telefonens skjerm er så enkel som den er. Men det er litt synd at de mest underholdene spillene bare kommer i prøveversjoner. Vil du ha fullversjon må du kjøpe dette.

Svakt batteri
Batterikapasiteten på J700 kunne unektelig vært bedre. De fleste 2G-mobiler har bedre batterikapasitet enn de tre timene med taletid som du får her. Standbytiden på 250 timer er imidlertid ikke så ille.

Totalt sett er J700 slett ingen dårlig mobiltelefon. For avanserte brukere blir den helt klart for enkel, men den har så absolutt et potensial som mobiltelefon til bruk på fritiden og i friminuttet.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen