Rimelig kamera med bildestabilisator

Se større bilder i produktguiden

Vi ser fra flere produsenter at de kommer med mindre oppgraderinger av kameraene sine i disse dager. Det kan se ut som om brukerne er fornøyd med den oppløsningen og det zoom-området kameraene gir i dag, og at utviklingen foregår på andre områder. Det er i stor grad et sunnhetstegn, og vi er glade for at det ikke bare har blitt en endeløs megapikselkrig.

Panasonics nye Lumix DMC-LS1 likner mye på forgjengeren Lumix DMC-LC70, men Panasonic har nå bygget inn optisk bildestabilisator i alle de nye kameraene sine. Det er en viktig funksjon på kompaktkameraer, siden de har begrenset blitsfunksjonalitet, og det dermed er ønskelig å kunne unngå bruk av blits.

Lumix DMC-LS1 har, som så mange andre, fjernet den optiske søkeren til fordel for større skjerm. Gitt at skjermen er av tilfredsstillende kvalitet er dette et greit bytte, men vi har sett enkelte skjermer som ikke er gode nok, og da savner man ofte søkeren. Skjermen på den nye modellen er 2 tommer, mens forgjengeren kun hadde 1,5 tommer. Det vi synes er litt pussig er at de samtidig har redusert oppløsningen på skjermen fra 114000 punkter til 85000 punkter. Det betyr at den nye skjermen har vesentlig lavere punkttetthet enn den gamle og det vil være tilsvarende vanskelig å vurdere skarphet på bildene man tar.

Se større bilder i produktguiden

Kameraet har det samme objektivet som tidligere, og de samme spesifikasjonene. Det er heller ingen endring på lukkertider og blenderåpninger eller mulighetene for manuell kontroll. Kameraet har begrenset mulighet for videoopptak uten lyd.

Seriebildefunksjonen er forbedret til å kunne ta 4 bilder i sekundet i ett sekund. Det er fint å ha mulighet til å ta mange bilder i serie, men når bufferen ikke rommer mer enn fire bilder, blir nytteverdien begrenset.

Panasonic har gjort kameraet noe mindre og lettere enn forgjengeren, og det er alltid velkomment. Det bruker fortsatt standard AA-batterier, og det følger med et sett med oppladbare batterier med høy kapasitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen