TEST: Rimelig bra
Test

Rimelig bra

Testresultater

Nokia 6085

Positive ting Godt batteriGod prisPlass til minnekortBra taster
Negative ting Dårlig kameraLitt kjedelig designSvak skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Nokia 6085

Positive ting Godt batteriGod prisPlass til minnekortBra taster
Negative ting Dårlig kameraLitt kjedelig designSvak skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
For som vi har nevnt før setter vi stor pris på basismobilene, så lenge de er laget skikkelig. Det kan man imidlertid ikke si om de siste mobilene vi har testet i denne kategorien, som Motorola W220 og Samsung X160.

Nokia ser imidlertid ut til å gå riktig frem. På 6085-modellen til finnene kan det virke som om både funksjonalitet og ytelse er på plass, samtidig som prisen er tilstrekkelig lav.

Det kan kanskje diskuteres om dette er en basismobil eller om den passer bedre i mellomsegmentet. Vi har imidlertid valgt å plassere den i basissegmentet, på grunn av pris og funksjonalitet.

Kjedelig design
Først og fremst må vi derimot klage litt på designet. Noen få av de vi har vist den til har riktignok satt pris på designet, men mobilens utseende blir litt i kjedeligste laget. Hverken størrelse, utforming eller materialvalg byr på de store overraskelsene.

Som foldemobil har den imidlertid den fordelen at den kan ha et stort og godt tastatur. Det har den da også, selv om den mangler noen snarveisknapper. Den er imidlertid ypperlig til meldinger.

I det siste kan det virke som om mobilprodusentene har satt større fokus på tastene, siden det er lenge siden vi testet en mobil der tastene ikke virket tilfredsstillende.

Langt over
Selv om prisen på Nokia 6085 ligger noen hundrelapper høyere enn de andre basismobilene vi har testet de siste månedene mener vi prisen (rundt 1 200 kroner) putter den i det samme sjiktet. Ser man på funksjonaliteten ligger den imidlertid langt over.

Denne telefonen har nemlig støtte for både Bluetooth og EDGE. I tillegg har den FM-radio, MP3-spiller og mobilkamera. Dem har også støtte for fire GSM-bånd, som gjør at den kan brukes over stort sett hele verden. Imponerende av en telefon i denne klassen.

Menysystemet er som vanlig ganske bra, selv om Series 40 godt kan få nok en oppdatering, for å optimaliseres for de billigste mobilene. Ytelsen imponerer imidlertid, med meget rask respons stort sett uansett hva man bruker mobilen til.

Plass til minnekort
Til å være en basistelefon har denne mobilen ganske mye minne. Fire megabyte internt minne holder til det man trenger av basisfunksjoner, men har man planer om å bruke kamera og MP3-spillerene aktivt blir det selvsagt altfor lite.

Nokia 6085 er imidlertid utstyrt med støtte for minnekort (microSD), slik at man har muligheten til å få mer ut av mobilen enn ved første øyekast. Nå koster minnekort til denne mobilen noen hundrelapper, men det gir i hvert fall mobilen langt bedre utbygningsmuligheter enn de fleste rivalene.

Skuffende skjerm
Kameraet på denne mobilen har en oppløsning på 640 x 480 punkter, noe som betyr VGA-oppløsning. Dette er altfor dårlig i forhold til andre mobilkameraer, men det gir i hvert fall en mulighet til å sende bilder over MMS.

Skjermen er kanskje noe av det som skuffer mest. Selv om oppløsningen og fargedybden for så vidt ikke er så ille, er kvaliteten på skjermen allikevel for dårlig. Den sliter både med fargegjengivelse og etterslep.

Trygt valg
Lydkvaliteten på telefonen er bra nok, uten at den imponerer. Derimot er batteriet virkelig imponerende. Opplevd batterilevetid er bedre enn den Nokia selv hevder og vi trengte ikke lade opp batteriet før etter to og en halv dag, selv med aktivt bruk.

Nokia 6085 er langt bedre enn de andre basismobilene vi har testet i det siste. Her har Nokia oppnådd en god kombinasjon når det gjelder funksjonalitet, ytelse og pris. Denne mobilen er et av de tryggeste valgene for de som er ute etter en billig mobil.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen