Rimelig objektiv for videorigg

Rimelig objektiv for videorigg

Samyang slipper spesialtilpasset objektiv

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samyang slapp i dag et nytt fisheyeobjektiv som er spesialtilpasset de som bruker speilreflekskameraer fra Nikon eller Canon til videoopptak. Det nye objektivet er basert på deres eksisterende 8 mm fisheye-objektiv med blender f/3.5, men har fått en rekke tilpasninger som gjør at det egner seg til bruk i en videorigg.

For det første har det fått tenner på både fokusringen og blenderringen, slik at det enkelt og greit kan plasseres i en videorigg med tannhjuldrev. I tillegg er avstandsskalaen nå trykket på siden av objektivet, og orientert i lengderetningen, slik at det blir enklere å lese av nettopp dette i en videorigg på stativ.

Blenderringen skal også være trinnløs i mekanikken og ekstra jevn i bevegelsen når den dreies.

Optisk er objektivet konstruert av 10 elementer i 7 grupper. Ett av elementene er asfærisk. Objektivet har en nærgrense på 30 cm og et synsfelt på 180 grader på Nikon APS-C, eller 167 grader på Canon APS-C. Objektivet støtter ikke fullformat.

Blenderverdiene er også spesialtilpasset videobruk, og er oppgitt til T3.8 på full åpning, eller T22 på minste åpning. T-verdier er omtrent det samme som tradisjonelle blenderverdier, som oppgis med F, men er mer nøyaktige fordi det ikke bare er objektivets lysåpning som er tatt med i beregningen, men også hvor mye lys som går tapt i selve glasset. Denne forskjellen er liten nok til at det ikke er så viktig for tradisjonell stillbildefoto, men for videoopptak er det viktigere med nøyaktig eksponering fra scene til scene.

Samyang 8mm T3.8 Fisheye CS kommer som sagt for Nikon og Canon. Veiledende pris blir omtrent 3000 kroner inklusive mva, og du skal kunne kjøpe det i butikken en gang i april, om alt går etter planen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen