Test

Rimelig, men for enkel

Testresultater

Sony Alpha 200

Positive ting Lav pris, rask oppstrart og autofokus.
Negative ting Svak bildekvalitet, få ekstrafunksjoner.0

Testresultater

Sony Alpha 200

Positive ting Lav pris, rask oppstrart og autofokus.
Negative ting Svak bildekvalitet, få ekstrafunksjoner.0
Sony har kommet på markedet med en hel familie med digitale speilreflekskameraer, alt fra helt nybegynnerprodukter til et stykke opp i halvprofesjonelle modeller. Alpha 200 hører hjemme i den nedre enden, med grunnleggende funksjonalitet til en sympatisk pris.

Kamerahusene fra Sony utmerker seg ikke spesielt som små og lette. Dette huset veier 532 gram uten objektiv og batteri, og størrelsen er merkbart større enn de minste, men føles likevel ikke for omfangsrikt. Skjermen er på normale 2.7 tommer, og fungerer bare middels bra i sollys.

Brukervennlighet

Alle kamerahusene fra Sony benytter seg av mekanisk bildestabilisering, som medfører at man alltid har funksjonen tilgjengelig, uavhengig av objektivet. Alpha 200 har i tillegg maksimalt ISO-tall på 3200, og i kombinasjon med stabiliseringen gjør dette at kameraet yter under dårlige lysforhold. Objektivet vi har testet med dette kameraet er et helt ordinært standard zoomobjektiv (18-70 mm), uten egen fokusring for manuell fokusering.

Ergonomien ellers er god, med bra balanse under fotograferingen. Etter som kameraet ikke er blant de minste, antar vi at de aller fleste vil kunne få et godt og stødig grep om dette kameraet.

Norske menyer
Kontrollknappene er jevnt spredt over kamerahuset, og er enkle å nå når man betjener det med begge hender. Det er litt uvant at hovedstrømknappen er plassert på venstre side av huset, men dette er ikke noe problem etter litt bruk. Det kan til og med være en fordel når man røsker tak i kameraet for å ta et øyeblikksbilde, da starter man kameraet med venstre hånd, mens høyre er klar til å knipse med en gang. Autofokusen er også svært rask, etter som den arbeider hele tiden mens du ser gjennom søkeren.

Kameraet har standard utvalg av programmer, i tillegg til seks ferdige innstillinger for spesielle forhold. Det finnes også en innebygd funksjon for å kompensere for vanskelige lysforhold. Her justerer kameraet eksponeringen i lyse og mørke områder i samme bilde, for å lage et mer balansert bilde. Dette er en funksjon vi antar at de fleste vil aktivere, for deretter å glemme.

Menysystemet er på norsk, noe vi forventer for et kamera som skal selges til nybegynnere her hjemme. Det er ingen ytterligere hjelp- eller støttefunksjoner innebygd i kameraet.

Bildekvalitet
Kvaliteten på bildene som dette kameraet lager, kommer til kort i vår test. Ingen av bildene er direkte dårlige, men det finnes bedre alternativer. Det vi først og fremst har å utsette på, er at det lager bildefeil som kan skjemme utskrifter. I tillegg har det for mye bildestøy i høyeste ISO-innstilling. Vi kan ikke anbefale å gå høyere enn ISO 1600, 3200 må forbeholdes bildene som ellers hadde vært umulige å ta. Vær imidlertid forberedt på mye bildestøy i denne innstillingen.

I vanlig lys leverer kameraet bedre bilder. Skarphet og farger er tilfredsstillende, selv om fargene i normalinnstillingen tenderer til å bli vel kraftige.

Konklusjon
Sony Alpha 200 får terningkast tre i vår test, i hovedsak for en bildekvalitet som står tilbake for konkurrentene, og fordi det har svært få tilleggsfunksjoner. Det som trekker opp er prisen, at det starter raskt og at autofokusen er kjapp og behagelig.

Les også testene av Canon 450D, Nikon D60, Nikon D80, Pentax K20D, Pentax K200DSony Alpha 300, Sony Alpha 700 og Olympus E-420.

Oppsummering
Produkt: Sony Alpha 200
Beste pris: 4 753 kroner
Design: 5.9/10
Funksjoner: 5.1/10
Bildekvalitet: 5.2/10
Pris: 8.0/10

Data
Netto oppløsning: 10.2 Megapiksel
Testet objektiv: Sony DT 3.5-5.6/18-70 mm
Følsomhet: ISO 100-3200
Minnekort: CF

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen