Tastaturet er uvant, men fungerer godt etter litt trening.
Test
Tastaturet er uvant, men fungerer godt etter litt trening.

RIM Blackberry Pearl Flip 8220

Konklusjon

dsad
+ Rå på e-post
+ Bra batteri og talekvalitet

dsad
- Stiv pris
- Ikke på norsk
- Dårlig datahastighet

Blackberry Pearl Flip 8220 er en telefon som på mange måter faller mellom to stoler. Den mangler teknologi som super-3G, hvilket bør være på plass i en profftelefon når vi nærmer oss år 2009.

Den er heller ikke elegant nok til å forsvare en pris som plasserer den blant de dyreste telefonene du får kjøpt i dag.

Fortsatt bra på e-post

Blackberry er kjent for sin e-postfunksjon, og er på mange måter standarden resten av markedet må strebe etter å holde.

Og det er ingenting å si på e-postfunksjonaliteten. De tekniske løsningene bak er kanskje den beste som finnes. Brukervennligheten er på topp, og det er svært enkelt å sette opp telefonen for e-post.

Dette koster såklart penger, og du må enten abonnere på en egen Blackberry-tjeneste eller så må bedriften ha en Blackberry-server for å få brukt e-postfunksjonaliteten. Det sier seg selv at sistnevnte ikke er noe hvermannsen har i stuen.

Og god på samtaler

Som telefon fungerer 8220 utmerket. Lydkvaliteten er svært god, og batteritiden er også blant de bedre i denne klassen.

Siden radio glimrer med sitt fravær, står musikkspilleren alene for underholdningen. Heldigvis varter denne opp med god lyd.

Kameraet er på sin side av den enklere sorten, og bildene egner seg bedre til å vises på en liten skjerm enn å skrives ut og settes i album.

Stiv pris

Selv telefoner til under femhundrelappen har norske menyer. Det er derfor dårlig at en telefon til over seks tusen ikke har norsk språk. Den har støtte for norske bokstaver når du skriver meldinger, men det er mer tungvint enn det du er vant til fra andre telefoner. Selve tastaturet fungerer fortsatt godt, selv om det krever litt tilvenning for å skrive raskt.

Det er fortsatt Blackberry som lager kongene blant e-posttelefonene. 8220 er imidlertid ikke noen konge, for den blekner ganske mye i forhold til Blackberry 9000 Bold, som vi testet tidligere i høst.

Er det en lekker designtelefon du er ute etter, finnes det flust av alternativer. Du kan for eksempel spare innholdet i lommeboken og ta en kikk på Nokia 6600 Fold eller 6600 Slide.

Profftelefoner i kamskjell-innpakning har sjelden vært noen suksess, og slik blir det nok også i Blackberry Pearl Flip 8220 sitt tilfelle. Er du spesielt interessert i en Blackberry med kamskjelldesign er det bare å kjøpe. For resten av oss finnes det bedre alternativer.

RIM Blackberry Pearl 8220 med abonnement

RIM Blackberry Pearl 8220

RIM Blackberry Pearl 8220 med abonnement

RIM Blackberry Pearl 8220

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen