Tastaturet er uvant, men fungerer godt etter litt trening.
Test
Tastaturet er uvant, men fungerer godt etter litt trening.

RIM Blackberry Pearl Flip 8220

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Blackberry Pearl Flip 8220 er nyeste tilskudd i Pearl-serien til den kanadiske telefonprodusenten RIM. Pearl-telefonene ligner mer på tradisjonelle mobiltelefoner enn flere av de andre Blackberry-telefonene, og retter seg mer mot privatmarkedet enn de helproffe storebrødrene.

Blackberry Pearl Flip 8220:

Form: Kamskjell
Størrelse: 10,1 x 5,0 x 1,8 cm
Vekt: 102 gram
Skjerm: 2,4 tommer
Snarveistaster:Volum, kamera, talestyring, mikrofondemping
Uttak:Micro USB
Kortplass: Ja, Micro SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem:Blackberrys eget
Meny: Rutenett
Skjerm: TFT, 65 000 farger, 240 x 320 punkter
Pris: ca 6500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Lett å sette opp for e-post
 – Tastatur godt å bruke med litt tilvenning

dsad
 – Intrikate menyer
 – Koster mye uten å være superproff

Blank og kantete

Fronten på 8220 er sort og speilblank, og er en drøm når det kommer til design. Men kun tilsynelatende. Skarpe kanter og taster og kontakter plassert litt hulter til bulter gjør at designen nok ikke er den mest gjennomførte vi har sett.

Selv om vi har sett langt større mobiltelefoner enn 8220, er ikke dette noen minimal lomme-telefon. Fordelen er at RIM har funnet plass til både skjerm og tastatur av akseptabel størrelse.

Tastatur med tilvenning

Tastaturet er spesielt og skiller seg fra mange andre telefoner. Du har to bokstaver på hver tast, noe som er uvant i begynnelsen hvis du ikke har brukt et slikt tastatur tidligere.

Med litt tilvenning går det raskt å bruke tastaturet, og du kan hamre ut sms og e-post i god hastighet.

Dersom du ikke bruker ordbok, merker du fort at telefonen ikke er optimalisert for norsk språk. Du får ikke frem æøå ved å for eksempel trykke flere ganger på o-tasten.

Du kan bruke den innebygde Suretype-funksjonen som fungerer omtrent som T9-ordbok.

Selve menyene får du heller ikke på norsk, noe som er en klar ulempe.

Spesielle menyer

Du merker fort at telefoner laget for det amerikanske markedet er anderledes enn det vi er vant til her hjemme. Hovedmenyen består av massive 24 ikoner. Også dette krever tilvenning, men fungerer godt når du har lært deg plasseringen av de forskjellige funksjonene.

Du har ikke displaytaster slik som på de fleste andre telefoner. Isteden har du en egen menytast som brukes for å få frem forskjellige alternativer.

Undermenyene er uten animasjoner, og du får gjerne opp et vell av valgmuligheter for hver undermeny. Du har innstillinger for det aller meste, også for hvordan menyene skal se ut, men det er ikke alltid like lett å finne frem til den funksjonen du er ute etter. Blackberry-menyene kan derfor ikke sies å være de aller mest intiutive.

8220 bruker styrekulen vi har sett fra tidligere Blackberry-modeller. Den fungerer godt når du skal bla igjennom lange menyer eller de lange lisensavtalene som har en tendens til å dukke opp første gang du bruker en funksjon, men er ikke like presis som vanlige piltaster. Det er heller ikke mulig å "bla rundt", det vil si at hvis du ruller helt til høyre på en linje i hovedmenyen, så flytter markøren seg ikke videre til neste linje.

Responsen i menyene er stort sett grei. Noen ganger må du vente et sekund eller to, og hvis du blar i et stort bildegalleri tar ting noe tid. At maskinvaren har nok å holde på med, merket vi når vi spilte musikk. Når vi justerte volumet opp og ned, tok det nemlig et par sekunder før telefonen faktisk endret volumet.

Skarp skjerm

Selv om skjermen ikke har de råste spesifikasjonene sett på papiret, fungerer den allikevel bra og er skarp med friske farger. Bak den speilblanke ytterflaten skjuler det seg forøvrig også en fargeskjerm som kommer til syne først når du trykker på en tast eller får inn en samtale.

8220 koster en anseelig slump med penger, og salgspakken må sies å være noe skral i forhold til prisen. Det som følger med er:

  • Pearl Flip 8220
  • Batteri
  • Lader
  • Datakabel
  • CD med programvare/bruksanvisning

RIM Blackberry Pearl 8220 med abonnement

RIM Blackberry Pearl 8220

RIM Blackberry Pearl 8220 med abonnement

RIM Blackberry Pearl 8220

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen