SMART-boks II PVR

Test RiksTV SMART-boks II PVR

SMART-boks II PVR (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Vi tester RiksTVs nyeste opptaker

Den forrige modellen imponerte oss ikke, så hva med denne?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon 

Vi må spole tiden tilbake til 2013 for å finne vår siste test av en dekoder for bakkenettet. Strong SRT8950 het modellen, og den briljerte ikke på noen som helst måte, selv om den heller ikke var dårlig.

Nå er det en ny opptaksdekoder på vei i butikkhyllene, SMART-boks II PVR, og denne gang er produktet langt mer forseggjort etter vår mening, selv om prisen for å kjøpe den kanskje er litt i overkant høy med en veiledende prislapp på 2990 kroner. Dog er det en mulighet for å leie denne i stedet, kanskje et bedre valg om du har for vane å kjøpe deg på det nyeste av dekodere etterhvert som de dukker opp. 

Selve boksen er veldig nøytral og enkel i utseende, og hvor kun en liten hvit diode avslører hvorvidt dekoderen står på eller ei. Noen vil nok savne et lite display som sier hvilken kanal som står på og betjeningsknapper, men er du ute etter noe som ikke ser skrikende i stereobenken, er dette produktet for deg. Dog er vi ikke like begeistret over materialvalget på overflaten, der en matt, gummiert overflate sikrer at støv, fingermerker og hår blir fanget opp. Fjernkontrollen har den samme overflaten som dekoderen, altså er også denne glad i å fange opp fingermerker, støv og hår.

SMART-boks II PVR er et anbefalt produkt.
SMART-boks II PVR er et anbefalt produkt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den nye dekoderen har det du trenger av innganger, og samtidig har en rekke av svakhetene vi fant under vår test av SRT8950 blitt forbedret. Blant annet er støtte for trådløst nett på plass. Fjernkontrollen er mer ryddig og responsiv, samtidig som selve dekoderen også er langt raskere til å skifte kanal enn hva som var tilfelle med forrige modell fra Strong. Brukergrensesnittet er mye det samme som sist vi testet, og dette i seg selv er noe vi syns er rent og ryddig i bruk. 

Bildekvaliteten du får med den nye dekoderen er god, og den jobber bedre med signalet enn hva tilfelle er med den forrige modellen. Det er mindre støy i bildet, samtidig som skarpheten er hakket hvassere. Samtidig er dekoderen ikke spesielt signalkresen. 

Alt i alt er dette en dekoder du bør merke deg som bruker av bakkenettet. SMART-boks II PVR er et godt valg for deg som ønsker en god opptaker, og fortjener i så måte et Anbefalt-stempel.

Gå til vår samleside for flere tester av lyd- og bildeprodukter »

Gå til side

Strong RiksTV SMART-boks II PVR

"Med denne nye PVR-en blir brukeropplevelsen langt bedre enn tidligere"

Fordeler

  • Rask til å skifte kanal
  • God respons fra fjernkontrollen
  • Støyfri
  • God brukervennlighet
  • Både kabel og trådløs tilkobling til nettet
  • God fjernkontroll
  • God bildekvalitet

Ting å tenke på

  • Overflaten på dekoder og fjernkontroll tiltrekker seg fingermerker, støv og hår
  • Litt tregere til å laste ned innhold via nett
  • Stiv pris om du kjøper den

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen