RiksTV vokser

Siden det digitale bakkenettet ble igangsatt for snart to år siden, og når kalenderen viser 1.desember vil alle fylkene ha slukket det gamle analoge nettet. RiksTV passerte denne måneden 400 000 abonnenter, hvilket gjør de til landets nest største TV-distributør.

- Vi hadde som mål å nå 500 000 abonnenter innen fem år fra vi startet salget i september 2007. Vi har passert 400 000 før det er gått to år, sier administrerende direktør i RiksTV, Espen Thorsby i en pressemelding.

God mottagelse i nord
Fra startskuddet for snart to år siden har det primært vært Sør-Norge som har fått tilgang til det digitale bakkenettet, men nordlendingene priser også det nye digitale systemet velkommen.

- Vi ser at RiksTV også i våre nordligste fylker har hatt en varm velkomst. Spesielt har vi kapret solide andeler i Trøndelag, Nordland og Troms – daglig kommer et jevnt sig av nye kunder, forteller Thorby.

Ennå er det sendere av den gamle analoge sorten som ikke er slukket. De siste gjenværende senderne befinner seg i fra Sør-Trøndelag og nordover, men også disse vil være slukket innen året er omme.

- Fortsatt gjenstår slukkingen av de analoge tv-signalene i disse fylkene. Men 1. desember vil hele landet være digitalisert gjennom bakkenettet. Fortsetter fremgangen i nord er vi enda tettere på målet vårt, forklarer ThorsbyFordeling

I den foregående uken ble det klart at RiksTV vil bli alene som operatør på det digitale bakkenettet, og av de 400 000 abonnentene selskapet nå drifter, er det omtrent halvparten betalende – mens den andre halvparten har Enkeltkanalene som er gratis.

- Halvparten velger vårt hovedprodukt, RiksPakken – mens 50 prosent velger gratisproduktet Enkeltkanaler; NRK, TV 2, lokal-tv og Frikanalen. Vi hadde gjerne sett at andelen betalende abonnenter var høyere, men er samtidig glade for at så mange totalt sett har valgt RiksTV som sin tv-distributør. Fra 1. januar 2010 vil TV 2 bli betalingskanal på alle plattformer – også hos oss i RiksTV. Det vil forhåpentligvis øke andelen betalende kunder hos RiksTV, avslutter Thorsby.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen