RiksTV tar innpå

Norges største TV-distributør er fortsatt satellitt-TV fra Canal Digital med 48 prosents markedsandel. Men i følge analyse- og konsulentselskapet Mediavision er RiksTV den store vinneren i digital-TV-markedet. - RiksTV har nå en digital markedsandel på 11 prosent, mot 5 prosent i siste kvartal 2007, forteller daglig leder Marie Nilsson i Mediavision AB til nettstedet Kampanje.com.

- Satellitt-TV fra Canal Digital og Viasat faller noe, samtidig med at RiksTV øker svært mye, sier Nilsson.

2 millioner har digital-TV
- Mediavisions undersøkelser viser at over 1,8 millioner nordmenn eller 55 prosent av befolkningen, hadde digital-TV ved årsskiftet. I første kvartal 2008 økte antallet til over 2 millioner personer eller 61 prosent av befolkningen, forteller Marie Nilsson til Kampanje.

Digital-TV-krigen
54 prosent av husholdningene har nå digital-TV. Det er 60.000 flere husholdninger enn i siste kvartal i fjor. - De viktigste årsakene til veksten er utbredelsen av det digitale bakkenettet og TV-distributørenes kraftige markedsføring, sier Nilsson til Kampanje.
Mediavision forventer at cirka 100.000 husholdninger vil anskaffe digital-TV i løpet av april, mai og juni.

1 million kabelabonnenter
Tall fra Norsk Kabel-TV Forbund viser at antall kabelabonnenter med digital-TV økte kraftig i fjor.
Av landets 970 000 kabelabonnenter, hadde 356 000 digital dekoder ved utgangen av 2007. Det var 143 prosent flere enn i 2006.

Kabel gir flere muligheter
– Årsaken er at digital-TV både gir flere kanaler, bedre lyd og bilde, tilgang til nye opptaks- og pausefunksjoner, og mulighet for bredbånd og bredbåndstelefon, sier daglig leder Knut Børmer i Norsk Kabel-TV Forbund i en pressemelding.
– 225 000 kabel-TV-abonnenter har også internett via kabel, forteller Børmer.

65 millioner i Europa
Antall digitale kabelabonnenter i Europa økte med over 40 prosent i fjor. Nå har 65 av 196 millioner TV-husstander kabeltilknytning. Både bredbåndstilknytning og bredbåndstilknytning via kabelnettet økte i fjor med 20 prosent.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen