RiksTV gir deg nå NRKs arkiver på dekoderen
(Bilde: NRK / RiksTV / Tek.no)

RiksTV gir deg nå NRKs arkiver på dekoderen

Åpner for direkte tilgang til over 40 000 TV-programmer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fra og med i dag kan du som RiksTV-kunde se alt NRK har å tilby fra sine dype arkiver. Med andre ord kan du via dekoderen bla deg rundt i det samme materialet du fra før kunne se via NRKs egne nettsider.

Det betyr at du kan gå inn å se Lilyhammer, Nytt på nytt, Skavlan og andre klassikere som Fleksnes og Åpen post når du selv har lyst – med dekoderen din.  

– Vi er stolte av å kunne tilby denne kulturskatten rett på den store TV-skjermen til våre abonnenter og til de som benytter seg av tjenestene til det digitale bakkenettet. Tjenesten vil bli utviklet kontinuerlig – og nytt innhold blir lagt inn etter hvert som det blir sendt på TV, sier administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV.

Ser seg om etter nye jaktmarker 

Christian Birkeland I RiksTV.
Christian Birkeland I RiksTV.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I starten kunne du kun se sendinger via det digitale bakkenettet med en antenne og egnet dekoder. Siden den gang har selskapet lansert nye dekodere i samarbeid med blant annet Grundig, som tar i bruk nettet i tillegg til signalene fra bakkesenderne. 

Videre ser selskapet for seg å utvide muligheten ved å åpne for at du kan se det RiksTV har å by på via PC, nettbrett og mobiltelefoner. 

– Vi kommer med nye og spennende digitale mottakere som gir nye TV-opplevelser, vi satser på TV på flere plattformer. Nylig lanserte vi RiksTV Junior, som egen app for iPad. Her presenterer vi mye av det beste som er laget i film og serier for barn og ungdom. Vi har også lansert en app der du kan styre TV-en fra iPad og iPhone, sier Birkeland.

NRK skal være tilgjengelig der du er

Som lisensbetalere har brukerne krav på å se NRK, og for kringkasteren er det viktig å henge med i tiden. Derfor jobbes det kontinuerlig med å utvikle løsninger som gjør innholdet stadig mer tilgjengelig. 

– NRK skal være der folk er. Derfor er vi nå være tilgjengelig gjennom det digitale bakkenettet og RiksTV, på Smart-TV-er og spillkonsoller. Det gjør at familien kan samles i stua og selv bestemme når de vil se programmene, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

I 2007 åpnet det nye digitale bakkenettet
Men det var på hengende håret at lanseringen ikke gikk galt (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen