Riding Alone for Thousands of Miles

Takata bor i en liten fiskerlandsby langt unna masete Tokyo. Her ute blant bølgene, vinden og fiskene får han tid til å tenke. Det han tenker mest på er det ødelagte, eller nærmere sagt ikke-eksisterende, forholdet til hans sønn Ken-ichi. Når Takata får rede på at hans sønn ligger for døden kan det kanskje være for sent å rette opp i gammel urett.

Sårt

Se større versjon og flere bilder
Varmt og sårt til samme tid.

Det er ikke første gang regissør Zhang Yimou dykker ned i det menneskelige sinnet og alle dets irrganger og følelsesmessige barrierer. Til forskjell fra noen av hans mer kjente filmer ”Hero” og ”Flyvende Dolker”, er denne filmen totalt blottet for alt som har med kampkunst å gjøre. ”Riding Alone for Thousands of Miles” er et nært og sårt drama som gir et innblikk i asiatisk tankegang, for den våkne seer.

Ken Takakura spiller den aldrende og tenkende faren Takata. Han har spilt i over 130 asiatiske filmer og er av Japans mest drevne skuespillere. Han sørger over at forholdet til sønnen Ken-ichi ikke er som det skal, og bestemmer seg for å gjøre noe med det. Dette viser seg å være lettere sagt enn gjort når sønnen din ligger for døden og nekter å snakke med deg.

Selvinnsikt

Se større versjon og flere bilder
Ken Takakura viser at han kan mer enn å svinge sverd.

Takata kommer over en dokumentar om kinesiske maskeoperaer (Beijing-opera) som sønnen har laget. Slik blir han kjent med en lidenskap han ikke ante at sønnen hadde. Men noe mangler i dokumentaren, Ken-ichi fikk nemlig ikke filmet den virkelige store operaen da han var i Kina. Takata bestemmer seg for å fullføre sønnens verk. Slik starter en reise langt inn i morgenlandet, en reise som ikke bare skal ta Takata inn i et ukjent land, men også langt inn i hans egne tanker. Takatas erkjennelse over sin egen sinnstilstand driver filmen framover.

Folkeopera er et viktig stikkord i ”Riding Alone for Thousands of Miles”. Utøverne har nemlig på seg masker, ikke ulikt maskene spesielt japanere legger over sine følelser. Gjennom jakten på den helt spesielle operafremførelsen kommer Takata til konklusjoner som er like sanne som de er hjerteskjærende. Tidligere har regissørens filmer blitt betegnet som menneskelige og fargesprakende eventyr. Det er denne filmen også, selv om Zhang Yimou har latt de antikke kampformene ligge og beveget seg inn i nåtidens Kina og Japan.

Riding Alone for Thousands of Miles

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen