Ricohs superraske autofokus

I ”gamle dager” sånn ca 2005-2006 hadde Ricoh den desidert raskeste autofokusen på markedet. Den var så rask at vi ikke klarte å måle noen forsinkelse på den over hodet. Av ulike grunner, blant annet problemer med presisjonen, tok Ricoh etter hvert bort denne fantastiske funksjonen fra kompaktkameraene sine.

Nå er den reintrodusert, og skal tilby fokuseringstider ned til 0,2 sekunder, som er lynraskt. Det var blant annet denne funksjonen som gjorde at vi i sin tid ga Ricoh Caplio R2 den eneste toppkarakteren vi noen gang har gitt.

I tillegg til vanlig passiv kontrastfokus, har den en kontinuerlig fokus som jobber hele tiden, og skal ha halvert fokuseringstidene i forhold til forgjengeren, CX4.

Ricoh-kameraene er kjent for å ha gode spesifikasjoner, og slik også med CX5. Den er utstyrt med en 10,7x zoom, tilsvarende 28-300mm og en 7,6cm (3 tommer) LCD-skjerm med oppløsning på 920 000 punkter. Ricoh var blant de første som hadde ordentlig bildestabilisator på kameraene sine.

Oppløsningen er beholdt på 10 megapiksler. Det samme er brikkestørrelsen og -typen.

I det hele tatt er det lite som er nytt i forhold til forgjengeren, og det samme sa vi om CX4 i forhold til CX3. Det kan fort få kameraet til å høres gammelt ut, men i og med at det bare er et år siden CX3 ble lansert, er det ikke så ille allikevel.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen